Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

Ο Α-ΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΗ

Του Γιώργου Νούτσου (**)

 

 

Ετερόκλητες συμπλεύσεις. Απλών ανθρώπων, που απλά φοβούνται και διστάζουν, μέχρι ακραίων... παντός χρώματος, πάσης φυλής και αδιευκρινήστου κοινωνικής συνομοταξίας.

Όλοι αυτοί, ενδύθηκαν μανδύα πολεμοχαρή, επιστράτευσαν εωσφόρους, σατανάδες, οικονομικές ολιγαρχίες, ρομποτάκια, καταγγέλλοντας προσπάθειες ελέγχου ή και «πεθαμού» της ανθρωπότητας.

Εκμεταλλεύτηκαν την - λογική υπό προϋποθέσεις - ευαισθησία μερίδας συμπολιτών μας, που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα και σχηματοποίησαν όλοι μαζί έναν περίεργο χυλό, που όμως εξακολουθεί να παραμένει άγευστος και άοσμος, χωρίς προορισμό και στόχο, πέρα από την γενική αναταραχή, την οχλαγωγία, την εμετική βία, το άλογο πάθος, την εμμονική υπερβολή, την στείρα άρνηση.

Η παραδοξότητα μάλιστα σπάει κόκκαλα, όταν έχουν το θράσος να αποδίδουν την ευθύνη της ακραίας αντιπαράθεσης στην τεράστια σιωπηλή μάζα των υποστηρικτών του εμβολιασμού, που είναι πασιδήλως γνωστό, πως λειτουργεί με υπέρτατο κοινωνισμό, με εμπιστοσύνη στις Εθνικές ηγεσίες, με αναγνώριση του διαχρονικού αγώνα της επιστήμης, πενθώντας σιωπηλά για τις εκατόμβες των νεκρών κι ευχόμενη βιωματικά, μέσα από την συντεταγμένη συμπεριφορά, την κοινωνική ομοθυμία και την σύνεση, σύντομα να υπάρξει διέξοδος στο τραγικό απάνθρωπο αδιέξοδο που βιώνουμε δυο χρόνια τώρα.

Στην υστερία δεν μπορείς να αντιπαραβάλεις υστερία, γιατί είναι δεδομένο, πως ως μη original υστερικός, θα ηττηθείς.

 

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button
ΕΝΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

του Γιώργου Νούτσου

Τώρα που ο κουρνιαχτός έπεσε, μπορώ να κάνω μια αποτίμηση τις συνέντευξης Μητσοτάκη και της κόντρας του με την Ολλανδή δημοσιογράφο...
Κατά πρώτον, απευθυνόμενος προς τους κάθε λογής "ευκολοκριτικάριους", που απέδωσαν στον Πρωθυπουργό έλλειψη ψυχραιμίας και μη τήρηση των κανόνων του πολιτικού savoir vivre, έχω να πω, πως προφανώς φόρεσαν τα γυαλιά της κριτικής τους σκέψης ανάποδα.
Το αντιπολιτευτικό μένος ξεπέρασε την κοινή λογική. Ο φιλοξενούμενος και δη η Ολλανδή δημοσιογράφος όφειλε να σεβαστεί τον χώρο φιλοξενίας και να διατυπώσει την ίδια ερώτηση με τρόπο ευγενή και χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς...
Ψεύτης ο Πρωθυπουργός της χώρας; Με την λογική αυτή, όλοι οι πολιτικοί πιθανά ψεύτες είναι...για πολλά θέματα. Το ζήτημα είναι πως τεκμηριώνεται εκείνη τη στιγμή ο χαρακτηρισμός, πέρα από μια γενικόλογη καταγγελτική τοποθέτηση...Και δεν τεκμηριώθηκε τίποτα απολύτως.

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΛΙΑΚΑ…

ΕΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟ “ΤΕΛΟΣ”, ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ..!

Του Γιώργου Νούτσου*

Σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας κος Γιώργος Κασαπίδης υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ, του έργου του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου του Όρλιακα, συνολικού προυπολογισμού άνω των 10.000.000 € !

Μέρα σημαντική η σημερινή γι αυτό και η ξέχωρη επισήμανση της ημερομηνίας.

Είναι η μέρα, που λήγει θετικά ένας αγώνας που ξεκίνησε 14 χρόνια πριν…

Αλλά και η μέρα, που ένας άλλος αγώνας ξεκινάει, για την υλοποίηση του μεγαλεπήβολου οραματικού αυτού έργου.

Μπορεί ο Ουίνστον Τσώρτσιλ να έλεγε, πως η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή, όμως στην δική μας περίπτωση, το βέβαιο είναι, πως αυτή η νίκη δεν έχει ηττημένους…

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές