Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ..ΛΕΥΚΟ ΧΩΡΙΟ: από την ιδέα στην πράξη

 Του Γιώργου Νούτσος

Όταν μου προτάθηκε να καταθέσω τις απόψεις μου στη σημερινή εκδήλωση, πιστέψτε με, το δέχτηκα με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, για δύο κυρίως λόγους...

 Πρώτον, γιατί θα μου δινόταν έτσι η ευκαιρία, να συμμετέχω ενεργά σε μια εκδήλωση, που και μόνο από το αντικείμενό της, τα παιδιά, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δεύτερον γιατί θα είχα τη δυνατότητα να αναπτύξω ένα θέμα, που σίγουρα προκαλεί τον ομιλητή να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μιας πολιτικής τοποθέτησης και να επεκταθεί στον ευρύτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό αντίκτυπο, που, μια τέτοιας σπουδαιότητας κοινωνική παρέμβαση, μπορεί να διαμορφώσει.

Ζούμε, κυρίες και κύριοι, σε μια δύσκολη εποχή. Η περιβόητη παγκοσμιοποίηση τείνει να κατακλύσει τα πάντα. Και δυστυχώς όχι μόνο στον οικονομικό τομέα. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων, που περίτρανα αποδεικνύουν, πως η ανθρωπιά καθίσταται, είδος σε ανεπάρκεια. Η διαφάνεια, η εξαίρεση στον κανόνα. Η εντιμότητα, το μεγάλο ζητούμενο. Η κοινωνική συνοχή, ο ανυπέρβλητος και ολοένα περισσότερο δυσπρόσιτος στόχος.

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

(Εισήγηση στο Δ.Σ.)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ

 Είχα την ευκαιρία, προεκλογικά, να το επισκεφτώ και να δω με τα ίδια μου τα μάτια την εξαθλίωση και την απαράδεκτη τριτοκοσμική κατάσταση, που χρόνια τώρα επικρατεί εκεί. Μια κατάσταση σε όλους γνωστή, για την οποία μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει γίνει για να βελτιωθεί. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος...

Τα Δημοτικά Σφαγεία άρχισαν τη λειτουργία τους το 1987. Απ την αρχή έγιναν αντιληπτές οι ελλείψεις του έργου μια και δεν ήταν δυνατόν να αποκτήσουν Αδεια Λειτουργίας. Απ το 1989 λοιπόν, αρχίζει ένας αγώνας δρόμου, με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας να πιέζουν και το Δήμο Γρεβενών να κωφεύει. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα στάλθηκαν από τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας πάνω από 10 έγγραφα στο Δήμο Γρεβενών, με τα οποία επιτακτικά τονίζονταν η  ανάγκη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και την απόκτηση της απαραίτητης Άδειας.

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΙΔΡΥΣΗ ΤΕΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

(Παρέμβαση σε Τηλεοπτική εκπομπή TRM)

 Του Γιώργου Νούτσου

 Κυριε Παπαδοπουλε,

 Εσεις και οι εκλεκτοι σας καλεσμενοι αγγιξατε σημερα με την εκπομπη σας ενα πραγματικα, πολυ σημαντικο θεμα...αυτο της δημιουργιας τμηματων ΤΕΙ στην πόλη μας.

 Ο λογος της παρεμβασης μου εχει διττο χαρακτηρα. Απ τη μια θελω, χωρις καμμια απολυτως προθεση, να μειωσω ή να υποβαθμισω οσα εξαγγελθηκαν, να καταθεσω τις σκεψεις μου, βαζοντας ετσι τα πραγματα στη σωστη τους, παντα κατα τη δικη μου εκτιμηση, θεση, κι απο την αλλη να παρουσιασω τον τροπο και τις γενικοτερες αρχες, που θα πρεπει να διεπουν τον σχεδιασμο και τη στρατηγικη περιφερειακης αναπτυξης της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές