Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΓΑΠ...ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ

(Σχόλιο)...Γιώργου Νούτσου

Δεν περίμενα, πως ο βίος και η πολιτεία, κυρίως όμως τα παπραγμένα του ΓΑΠ, θα ενέπνεαν τους ποιητές μας. Κι όμως συνέβη κι αυτό, μ ένα τρόπο μάλιστα που με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν είναι μικρό πράγμα, απ τα σκουπίδια να φτιάχνεις κάτι χρήσιμο, απ την ανάγκη να δημιουργείς ευκαιρίες, απ το απόλυτο κενό ν αρχίσεις να πατάς σε κάτι στέρεο, απ τον ΓΑΠ να αντλείς έμνευση και να δημιουργείς ένα λογοτεχνικό κείμενο...γιατί περί αυτού πρόκειται. Ένα κέιμενο, δοσμένο με νότα ποιητική, με γλαφηρή έκφραση, κυρίως όμως σε ζώσα παραστατικότητα, ικανό να εκφράσει τη σκέψη και το συναίσθημα όλων των Ελλήνων, τις δύσκολες αυτές ώρες. Νομίζω πως διαβάζοντάς το, με τη δέουσα όμως προσοχή, μπορούμε να μπούμε στον ψυχισμό του ποιητή, να δούμε με τα μάτια του και να μιλήσουμε με την ψυχή του...Ναι, το κείμενο βγάζει μηνύματα. Δείχνει ενόχους. Προτείνει λύσεις...χωρίς να είναι κάτι παραπάνω από ένα  π ο ί η μ α ...!!!

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ;;;

(Σχόλιο) Γιώργος Νούτσος...

 

Μπορεί να μας δυσαρεστούν και να μας στενοχωρούν τέτοια φαινόμενα, δεν πρέπει όμως να μας εκπλήσουν. Αυτά τα οποία σαν λαός, θεωρούσαμε δεδομένα και αυταπόδεικτα, δυστυχώς πλέον έπαψαν να υπάρχουν. Όσο κι αν μπορεί να αφορούν σε μια μικρή ίσως μερίδα συμπολιτών μας, δεν  παύουν να στιγματίζουν τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και να στραπατσάρουν βάναυσα, την εικόνα του αλτρουισμού, της ευαισθησίας, του πολιτισμού και των αξιών, που επι αιώνες μας εξέφραζαν και μας εκπροσωπούσαν.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ...

(Σχόλιο) Γιώργος Νούτσος...

Η είδηση είναι συνταρακτική. Γονείς, που αδυνατούν να θρέψουν, να ζεστάνουν και να ντύσουν τα παιδιά τους, παίρνουν την τραγική απόφαση να τα αποχωριστούν, αφήνοντάς τα σε κάποιο "ίδρυμα"... "Το 2010 κατεγράφη 35% αύξηση των αιτημάτων σε σχέση με το 2009, ενώ το εντυπωσιακό και συνάμα απογοητευτικό είναι πως το 50% των περιπτώσεων που απευθύνθηκαν στους υπεύθυνους των Παιδικών Χωριών SOS σε όλη την Ελλάδα αφορούσε σε γονείς που δεν είχαν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα, όπως ψυχικής υγείας ή χρήσης ναρκωτικών, αλλά σε ανθρώπους που η απόφασή τους ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης και μόνο".

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Σχόλιο...

Γιώργος Νούτσος...

Στο τελευταίο άρθρο μου, ανέλυα την αναγκαιότητα της προσφυγής στις κάλπες, μέσα σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και φυσικά γνωρίζοντας - άλλωστε το καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις - την διαφορετική άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Φυσικά, όταν εκφράζεις μια άποψη διαφορετική απ τους πολλούς, κινδυνεύεις να γίνεις αντιπαθής και να χαρακτηριστείς ποικιλοτρόπως, είτε μέσω μιας εσωτερικής φευγαλέας σκέψης, είτε ακόμα χειρότερα με τη χρήση λέξεων της ελληνικής "αργκό". Με το άρθρο του Κώστα Ροδινού, απλά, έρχομαι και ενισχύω τη δική μου επιχειρηματολογία... οι εκλογές, δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση κι αυτό φαίνεται πια, πως το καταλαβαίνουν τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Σαμαράς, έστω για τους δικούς του λόγους ο καθένας.

 

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

"ΕΚΑΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΠΡΟΣ..."

Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ

...Σχόλιο...Γιώργος Νούτσος...

Ιδιαίτερης σημασίας μέρα η σημερινή για τον Ελληνισμό. Έναν Έλληνισμό που καθημερινά "βιάζεται" από πρωτόγνωρες ιστορικές αναλύσεις και "ανατρεπτικές" φωνές, που έρχονται με το στανιό, να ξεριζώσουν απ την ψυχή μας, ότι μάθαμε απ τους δασκάλους μας, τους παπούδες και τους γονείς μας τα τρυφερά παιδικά μας χρόνια. Έρχονται να ανατρέψουν ινδάλματα, που αποτέλεσαν πρότυπά μας και σημείο αναφοράς, όταν επικαλούμασταν όχι τόσο την "καθαρότητα της φυλής", όσο την ανδρεία, την παλικαριά, τον αδάμαστο ψυχισμό και την αυτονόητη για τους Έλληνες θυσία, όταν επρόκειτο για τα ιδανικά της πατρίδας...Αυτό το "οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες", θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως δεν ξεριζώνεται και πως αν κάποια στιγμή χρειστεί, για μια ακόμα φορά θα αποδειχτεί.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές