Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...

Αρθρο του Δημ. Ιατροπουλου

(Σχόλιο Γιώργου Νούτσου)...

"Οταν εκφραζει κανείς την πολιτική κ κοινωνική πραγματικότητα με όρους λογοτεχνίας...Εξάλλου ο Δημ. Ιατρόπουλος έχει το δικό του παραστατικό, ζωντανό κ γλαφυρο συνάμα τρόπο να εκφράζεται...Πάντα επίκαιρος και καυστικός, κινητοποιεί το θυμικό του αναγνώστη, καθιστώντας τον ενεργό συμμέτοχο, συμπρωταγωνιστή στο πολιτικοκοινωνικολογοτεχνικό του δημιούργημα...Στα γραφόμενα του αντανακλάται η αγωνία της κοινωνίας μας, για μια πορεία χωρίς στόχους κ αποτέλεσμα"...!!!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...

Αρθρο του Δημ. Ιατροπουλου

Σας παρακαλώ, τραβήξτε την κουρτίνα. Ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα της Ιστορίας μας, να περάσει μέσα ο ήλιος. Σπάστε τις αμπάρες, κόψτε τα σκοινιά, διαρρήξτε τις μπουκαπόρτες, τινάξτε τα παλιά σκεπάσματα, φωνάξτε επιτέλους την αλήθεια, έρχονται χρόνια βαριά, έρχονται χρόνια κατακόκκινα, όχι από σημαίες και τοματοχυμούς, αλλά από αίμα.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

Έχασαν με το σχέδιο Ανάν και την Μπακογιάννη, θα χάσουν και τώρα…

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Πηγή: http://www.antinews.gr/2011/12/12/138119/

Ο διεθνής καπιταλισμός τη γλίτωσε από τον … Λένιν. Η Οκτωβριανή Επανάσταση τελείωσε άδοξα με το αποτυχημένο πραξικόπημα, που έφερε στην εξουσία τον οινόφλυγα Γέλτσιν. Ο Μάο πέθανε κι οι επίγονοι του φοράνε κουστούμια και κάνουν μπίζνες. Ο Τσε έγινε μπλουζάκια κι ο Φιντέλ οικουρεί με την κόκκινη φόρμα του μετά την αποχώρηση του από τα αξιώματα.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

Συντεταγμένα θα τους διώξουμε και συντεταγμένα θα πληρώσουν

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 

Το ΠΑΣΟΚ, αδέρφια, βαίνει ολοταχώς προς επανίδρυση. Επιστρέφει κατρακυλώντας στα ποσοστά του 1974 κι όπως κατρακυλάει, παίρνει παραμάζωμα ανθρώπους, ελπίδες, την χώρα την ίδια.  Ο Γιώργος θα κυκλοφορεί με παντελόνι τεριλέν καμπάνα και ζιβάγκο ανάμεσα στα μπάζα. Peace, love and Erdogan, man. Και, ίσως, ολίγα CDS για τα γεροντάματα κι ένα τρίφυλλο προυσαλίδικο.

Με την κατάλληλη χημική υποστήριξη μπορεί να σκάσει μύτη κι ο Άκης να ρίξει μερικές αεροπλανικές ζεμπεκιές, με σηκωμένο φρύδι και φιγούρες του τύπου «λειώνω στριφογυριστά και δερβίσικα την κατσαρίδα κάτω από το τακούνι μου». Μετά θα πάει στον ορθοπεδικό για ανάταξη.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΥΠΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !

Αρθρο του Γάλλου οικονομολόγου καθηγητού, Jean-Pierre Vesperini, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde της 24ης.06.2011.

Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα άρθρο σταθμό- μακράν -το πιο σημαντικό από τα ως τώρα ξένα δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση:

Πρώτον, γιατί δημοσιεύτηκε στη Le Monde.

Δεύτερον, γιατί βάζει το πρόβλημα Πανευρωπαϊκά και ρίχνει την Ευθύνη στην Νομισματική Πολιτιή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στους Γερμανούς που την επιβάλλουν και στους Γάλλους που την ανέχονται, παρά το γεγονός ότι βλάπτει το μεγαλύτερο μέρος των κρατών μελών, οδηγεί όλες τις νότιες χώρες σε χρεοκοπία και ωφελεί ΜΟΝΟΝ τους Γερμανούς (και κάποια ελάχιστα κράτη μέλη δίπλα στη Γερμανία).

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ενδιαφέρουσες Αναρτήσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: 10 ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ


Του Βασιλείου Μαρκεζίνη
Ακαδημαϊκού


Σαν προφήτης στην έρημο, περιγράφω εδώ και καιρό τα προβλήματα της χώρας μας και, ενώ τα κείμενά μου διαβάζονται από πολυάριθμους αναγνώστες, κανένας Έλληνας πολιτικός δεν έχει θελήσει να ακολουθήσει τις συμβουλές μου, φοβούμενος ίσως (αλλά δυστυχώς) το πολιτικό κόστος. Είναι πλέον σαφές πως μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τη χώρα από την άβυσσο. Για να γίνει αυτό, όμως, ο λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια - όσο και αν η αλήθεια, αντίθετα με τα ψέματα, πονάει. Ιδού λοιπόν η δική μου εκδοχή της αλήθειας, με τη μορφή δέκα προτάσεων.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές