Δραστηριότητα - Συνεντεύξεις
AddThis Social Bookmark Button

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΚΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος με συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη 11-11-2010, κάλεσε όλους τους Γρεβενιώτες να στηρίξουν ολόθερμα, στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, το συνδυασμό του Γιώργου Δακή.

«Οφείλουμε να στηρί­ξουμε τη "Συμμαχία των Πολιτών", τον Γιώργο τον Δακή και βέβαια, ε­δώ στα Γρεβενά, τον εξαίρετο φίλο και επιστήμονα τον Γιώργο Δασταμάνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ. Νούτσος μίλησε με σκληρή γλώσ­σα, αναλύοντας το γιατί οι πολί­τες του Νομού Γρεβενών θα καταδικά­σουν τις αυτοδιοικητικές και πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Συνεντεύξεις
AddThis Social Bookmark Button

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ - ΤΕΙ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ

Αναφορά σε τέσσερα θέματα, ιδιαίτερα σημαντικά για τον τόπο μας, που όλα έχουν ένα κοινό παρανομαστή την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και την συνακόλουθη δεινή οικονομική θέση των Οργανισμών Κοινωνικής Αυτοδιοίκησης, έκανε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 5-10-2010.

 Ο κ. Δήμαρχος τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε μέχρι σήμερα το χρέος της, συνδράμοντας και στηρίζοντας πολιτικές και ανθρώπους. Δεν πάει όμως άλλο. Ήρθε η ώρα που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν…και είτε αρέσει είτε όχι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες…

Αναλυτικότερα αναφέρθηκε και στα εξής σημεία:

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Συνεντεύξεις
AddThis Social Bookmark Button

 

 

Σκληρή κριτική του Δημάρχου Γρεβενών στην Κυβερνητική Πολιτική και σε δηλώσεις

στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

 

Σκληρή κριτική έκανε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος στις δηλώσεις κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβερνητική πολιτική σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σε συνέντευξή του στο Δημαρχείο Γρεβενών προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή 23-7-2010, ο κ. Νούτσος αναφέρθηκε εκτενέστατα στην πρόσφατη συνέντευξη των Γραμματέων του Νομαρχιακού και Περιφερειακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως εγκαινιάζονται με τις δηλώσεις τους πρωτόγνωρα πολιτικά ήθη και πρακτικές.
Ένας «λόγος καταγγελτικός και ισοπεδωτικός και ταυτόχρονα άδικος και καιροσκοπικός. Χωρίς δόση αυτογνωσίας, χωρίς αναγνώριση των διακριτών ρόλων.
Χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής, όσων αφορά λάθη και παραλήψεις που πιθανόν να έχουν διαπραχθεί».
Ακούγοντας την συνέντευξη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είπε, δημιουργείται η εντύπωση ενός ιδεατού κόσμού. Σ’ ένα θεωρητικό, αφηρημένο και ιδεολογικό πλαίσιο αυτό είναι εφικτό. Στην εφαρμοσμένη όμως πολιτική, ιδεατός κόσμος δεν υπάρχει. Απαιτείται να υπάρχει σχεδιασμός, δράση, διεκδίκηση, αποτέλεσμα.
Μ’ αυτά τα κριτήρια κρινόμαστε εμείς, με αυτά κρίνεται και η κυβέρνηση...
 
 
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών τόνισε τις οδυνηρές συνθήκες στα οικονομικά των ΟΤΑ. Με μια αυτοδιοίκηση κυριολεκτικά χειμαζόμενη (μείωση -40% ΚΑΠ και -20% ΣΑΤΑ) και μια κυβέρνηση που δίνει έμφαση στην επικοινωνία και την εικόνα και όχι στην ουσία.
Με τεράστιες καθυστερήσεις στο θέμα των Κοινωνικών Δομών και στη Μερική Απασχόληση.
Η διαβούλευση έχει αντικαταστήσει το πραγματικό έργο.
Αυτή η Διαβούλευση είναι πλέον το ποιο σύντομο ανέκδοτο που οδηγεί στον μεγαλύτερο εμπαιγμό της Ελληνικής Κοινωνίας.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Συνεντεύξεις
AddThis Social Bookmark Button

Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Γρεβενών  προϋπολογισμού 12.300.000 Ευρώ

ΕΣΠΑ και προβλήματα -Ένταξη έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δήμου Γρεβενών  προϋπολογισμού 12.300.000 Ευρώ».

 

Η παρουσίαση του έργου «Αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Γρεβενών και νέες δεξαμενές ύδρευσης» έγινε στις 14-7-2010 στο Δημαρχείο Γρεβενών από τον Δήμαρχο Γιώργο Νούτσο, τον Γεν. Δ/ντη της ΔΕΥΑΓ

Τοτίδη Επαμεινώντα και την εκπρόσωπο της μελετητικής εταιρίας Γεωργιάδου Μαρίας, μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 

Ο Δήμαρχος αναφερόμενος, εισαγωγικά, στο ΕΣΠΑ, επεσήμανε τη σημαντική καθυστέρηση προκύρηξης Μέτρων και ένταξης έργων, φαινόμενο ιδιαίτερα αρνητικό σε περιόδους σφιχτής οικονομικής συγκυρίας, που δεν απαντάει στην επιτακτική ανάγκη τόνωσης της αγοράς, μέσα από την αξιοποίηση των Ευρ. Κονδυλίων...

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Συνεντεύξεις
AddThis Social Bookmark Button

Συνέντευξη Δημάρχου Γρεβενών για ζωτικά οικονομικά ζητήματα

Στην σημαντική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών την Τετάρτη 7-7-2010 για σύναψη δανείου ύψους 1.100.000 ευρώ αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη 8-7-2010.
Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή της αξίας του οικοπέδου της Εθνικής Τράπεζας καθώς για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων ή μη οφειλών του δήμου, που ουσιαστικά σε ένα μεγάλο ποσοστό αφορούν μισθοδοσίες υπαλλήλων. Η Δημοτική Αρχή είναι εδώ, είπε ο κ. Νούτσος, σε αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους και θα συνεχίσει με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της να συμβάλλει στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, γιατί αν μη τι άλλο, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους...

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές