Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΦΕΛΛΙ

(Χαιρετισμός)

tου Γιώργου Νούτσου

(Κύριες και κύριοι)

Σήμερα στο τοπικό διαμέρισμα Φελλίου του Δήμου Γρεβενών, η πολιτική ηγεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες της περιοχής παρευρισκόμαστε μάρτυρες στα εγκαίνια ενός πρότυπου έργου.

Είναι από τα έργα εκείνα, που προάγουν μια διαφορετική αντίληψη πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού και βεβαίως αναδεικνύουν μια σημαντική πτυχή περιφερειακής ανάπτυξης.

Το νέο γενικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας στο Φελλί Γρεβενών αποτελεί πραγματικά ένα πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα, με υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα διαβίωσης, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που δίνουν μια άλλη διάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ…

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

(Εισήγηση Δημάρχου σε ημερίδα του ΚΠΕ)

Του Γιώργου Νούτσου

 Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Εκλεκτοί εισηγητές.

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Παρευρισκόμαστε όλοι μας σήμερα εδώ ως μάρτυρες δυο σημαντικών πραγμάτων: ενός ελπιδοφόρου γεγονότος και ενός πολιτιστικού αγαθού που μεταμορφώνεται σε αναπτυξιακό εργαλείο.Το ελπιδοφόρο γεγονός αναφέρεται στις καινοτόμες δράσεις ενός πολλά υποσχόμενου φορέα, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΓρεβενώνΜόλις ακούσαμε την κ. Ντόνα να μας αναπτύσσει την ποικιλόμορφη δράση του Κέντρου, της οποίας και ο Δήμος Γρεβενών έχει πείρα με την πρόσφατη φιλοξενία σχολείων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την άψογη ενημέρωση τους από το ΚΠΕ Γρεβενών. 

Το ΚΠΕ Γρεβενών διοργανώνοντας το τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που μας εισάγει στο θαυμαστό μικρόκοσμο των μανιταριών, μας προσφέρει με μια πλούσια θεματική, επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά κυρίως παρεμβαίνει και ενισχύει δρόμους και ιδέες που αφορούν την ανάπτυξη των Γρεβενών. Μια πορεία που ο Δήμος Γρεβενών ενδυναμώνει, προωθεί και πρωτοπορεί σ’ αυτήν.

Και εδώ μίλησα για πολιτιστικό αγαθό που μεταμορφώνεται σε εργαλείο ανάπτυξης. Τολμώ να χαρακτηρίσω έτσι το μανιτάρι, το οποίο έχει βαθιές ρίζες στην τοπική γαστρονομία και τη λαογραφία διαμορφώνοντας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό χαρακτήρα που μας καλεί, κυριολεκτικά μας προσφέρεται για την αναπτυξιακή του αξιοποίηση.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ». Ευκαιρίες απασχόλησης – Στόχοι – Αποτελέσματα

Του Γιώργου Νούτσου

Κυρίες και κύριοι,

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νομού Γρεβενών για την διοργάνωση της σημερινής ημερίδας.

Με μια θεματολογία σύγχρονη, απαιτητική και κυρίως επίκαιρη, επιχειρείται μέσα από αυτή να σκιαγραφηθούν από τη μια οι σύγχρονες εξελίξεις στις εργασιακές σχέσεις και στην κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη η πορεία ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, η συμβολή των ΜΜΕ στην ανάπτυξη αυτή, καθώς και η πρόκληση της 4ης προγραμματικής περιόδου με τις ευκαιρίες που συνεπάγεται για την ικανοποίηση στρατηγικών και στόχων, που ήδη έχουν τεθεί και διεκδικείται η υλοποίησή τους.Ζητούμενο όλων των παραπάνω, όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό, είναι να αποτυπωθεί εμπράκτως η επίδρασή τους στην επίλυση του πλέον σημαντικού σήμερα προβλήματος στη χώρα μας και ιδιαίτερα στα Γρεβενά, που δεν είναι άλλο, από την ενίσχυση της απασχόλησης και την πάταξη της ανεργίας.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές