Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 2007-2008

Φίλες και φίλοι,

Νιώθω χαρά και συγκίνηση για τη δυναμική παρουσία σας σήμερα στην αίθουσα αυτή. Με την ολοκλήρωση δύο χρόνων διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων, είμαι σήμερα σε θέση , να σας καταθέσω με σκέψη καθαρή, με λόγο τεκμηριωμένο και με αναμφισβήτητα στοιχεία, το σημαντικό έργο που παράγαμε το χρόνια που πέρασαν και πολύ περισσότερο αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στα χρόνια που ακολουθούν.Απ την πρώτη στιγμή υπογράψαμε μαζί σας ένα συμβόλαιο τιμής, που νιώθουμε να δεσμεύει και να καθοδηγεί όλες μας τις πράξεις. Τηρώντας ευλαβικά τις υποσχέσεις που σας δώσαμε και που με καθαρότητα περιγράφονται στο προεκλογικό μας φυλλάδιο, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας πολιτικής, με στόχο την ανταπόκρισή μας σ αυτές στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια μπορώ σήμερα να ισχυριστώ, πως ήδη μέσα στα δύο πρώτα χρόνια, υλοποιήσαμε σχεδόν το 70% των εξαγγελιών μας και πως τα επόμενα δυο ,θα καταβάλλουμε προσπάθεια το ποσοστό αυτό να αγγίξει το 100 %.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΟΜΙΛΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Του Γιώργου Νούτσου

Σεβασμιότατε,

Υπουργέ του Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά,

Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι

Ημέρα του Ευαγγελισμού σήμερα. Η λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, μέρα ταυτόχρονα εορτασμού της ελευθερίας του λαού μας, τυχαίνει να συμπίπτει με τη δική μας μεγάλη γιορτή, αυτή των εγκαινίων του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών.

«Χωρίς τον πολιτισμό και την ελευθερία που προϋποθέτει, μια κοινωνία - όσο τέλεια και να είναι - δεν αποτελεί παρά μια ζούγκλα. Γι’ αυτό το λόγο κάθε αυθεντική δημιουργία είναι ένα δώρο προς το μέλλον». Τα λόγια αυτά του Γάλλου διανοητή Άλμπερτ Καμύ, σηματοδοτούν την πορεία και το όραμα αυτού του Κέντρου που με περισσή χαρά σήμερα προσφέρεται στο Γρεβενιώτικο λαό. Κάθε αυθεντική δημιουργία, οι καλλιτεχνικές ανησυχίες των Γρεβενιωτών, η πλούσια πολιτιστική μας παρακαταθήκη, ο πνευματικός παλμός της νιότης θα βρουν εδώ χώρο έκφρασης.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΤΟΠΟΣ – ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

(Χαιρετισμός σε ημερίδα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

Του Γιώργου Νούτσου

Με ιδιαίτερη χαρά παίρνω μέρος στη σημερινή ημερίδα, που διοργανώνει η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οφείλω να συγχαρώ τους εμπνευστές και όλους όσοι ασχολήθηκαν για την επιτυχή διοργάνωσή της, γιατί με αυτή τους την ενέργεια συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του τόπου μας, αποδεικνύουν την πίστη τους στην αναγκαιότητα έμπρακτης στήριξης της Περιφερειακής Ανάπτυξης και φυσικά δίνουν σε όλους εμάς τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τον τόπο μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις πολλαπλές και ξεχωριστές  δυνατότητες ανάπτυξης που διαθέτει.

Ήδη μέσα από τον κεντρικό τίτλο της ημερίδας, που κάνει λόγο για ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τη σημαντική συμβολή του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ σ αυτή, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει την κεντρική στόχευση, που όλοι οι Τοπικοί Θεσμικοί Φορείς, έχουμε θέσει ως βασική επιδίωξη των σχεδιασμών μας… Να καταστούν τα Γρεβενά ένας πραγματικά πράσινος νομός, ένας τόπος πρωτοπόρος στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, ένας προορισμός ικανός να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες, συνδυάζοντας άψογα σύγχρονες υποδομές, ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση, χειμερινό και φυσικά πολυποίκιλο εναλλακτικό τουρισμό.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές