Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΧΩΜΑΤΕΡΗ - ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ: περιβαλλοντικό έγκλημα στον, θεωρητικά τουλάχιστον, πιο προικισμένο τόπο της Ελλάδας

(Εισήγηση Γιώργου Νούτσου στο Δ.Σ.)

Είναι γνωστό πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν τα Γρεβενά, είναι η λειτουργία της χωματερής και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής, από σπίτια συμπολιτών μας και γιατί όχι από την ίδια την πόλη.

 Επιτρέψτε μου με αφορμή μια ταμπέλα που είδα και κάποιες χωματουργικές εργασίες που ξεκίνησαν και προφανώς σταμάτησαν, στη διασταύρωση του δρόμου για Ιταλικές Γέφυρες, να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου και να θέσω κάποια ερωτήματα. Όλα αυτά τα χρόνια η ανησυχία των συμπολιτών μας, που έβλεπαν τα φουγάρα της χωματερής να καπνίζουν και τον αέρα να παρασέρνει τους ρύπους και να σκεπάζει την πόλη μας, προφανώς δεν ανησυχούσε κανένα. Πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες με την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Επικαλούμαι προσωπική εμπειρία...

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

(Εισήγηση Γιώργου Νούτσου στο Δ.Σ.)

Είμαστε μόλις ένα βήμα, από το να χαθεί οριστικά αυτό, που τόσα χρόνια αποτέλεσε βασική στόχευση διεκδίκησης για προγενέστερες δημοτικές αρχές, πάγιο αίτημα των δημοτών μας, απόλυτη αναγκαιότητα για την ανάπτυξη και την ανάπλαση της πόλης μας. Κι αναφέρομαι στο Σχέδιο Πόλης. 20 σχεδόν χρόνια μεγάλων προσπαθειών και τεράστιων δυσκολιών, που ευτύχησαν επί των ημερών σας κ. Δήμαρχε, να αγγίξουν, αλλά, δυστυχώς, να μη φτάσουν, ακόμη, σ ένα αίσιο τέλος.

 Η μεγάλη μας αγωνία, λοιπόν, είναι αυτή που μας έσπρωξε να ζητήσουμε να συζητηθεί σήμερα εδώ για μια ακόμη φορά, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

 Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα στράβωσαν. Και πάνω που είμαστε έτοιμοι να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου και φυσικά και τις δικές σας κ. Δήμαρχε, σήμερα αναρωτιόμαστε τι έγινε και το πράγμα δεν προχωράει. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. Σύντονα θα ξεκινήσει,αν δεν σοβαρευτούμε, η διαδικασία απένταξης του έργου από το ΠΕΠ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουμε πλέον, ίσως και οριστικά, τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα 330 εκατ. δρχ., που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. 

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ..ΛΕΥΚΟ ΧΩΡΙΟ: από την ιδέα στην πράξη

 Του Γιώργου Νούτσος

Όταν μου προτάθηκε να καταθέσω τις απόψεις μου στη σημερινή εκδήλωση, πιστέψτε με, το δέχτηκα με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση, για δύο κυρίως λόγους...

 Πρώτον, γιατί θα μου δινόταν έτσι η ευκαιρία, να συμμετέχω ενεργά σε μια εκδήλωση, που και μόνο από το αντικείμενό της, τα παιδιά, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δεύτερον γιατί θα είχα τη δυνατότητα να αναπτύξω ένα θέμα, που σίγουρα προκαλεί τον ομιλητή να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μιας πολιτικής τοποθέτησης και να επεκταθεί στον ευρύτερο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό αντίκτυπο, που, μια τέτοιας σπουδαιότητας κοινωνική παρέμβαση, μπορεί να διαμορφώσει.

Ζούμε, κυρίες και κύριοι, σε μια δύσκολη εποχή. Η περιβόητη παγκοσμιοποίηση τείνει να κατακλύσει τα πάντα. Και δυστυχώς όχι μόνο στον οικονομικό τομέα. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων, που περίτρανα αποδεικνύουν, πως η ανθρωπιά καθίσταται, είδος σε ανεπάρκεια. Η διαφάνεια, η εξαίρεση στον κανόνα. Η εντιμότητα, το μεγάλο ζητούμενο. Η κοινωνική συνοχή, ο ανυπέρβλητος και ολοένα περισσότερο δυσπρόσιτος στόχος.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές