Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

(Χαιρετισμός σε ημερίδα της ΕΞΠΡΕΣ)

 Του Γιώργου Νούτσου

 Χαίρομαι ιδιαίτερα που στο ξεκίνημα της Δημοτικής μου θητείας, μου δίνεται η δυνατότητα να πάρω μέρος σε μια σημαντική ημερίδα σαν τη σημερινή. Είναι σημαντική, τόσο γιατί την πρωτοβουλία για τη διοργάνωσή της την αναλαμβάνει ένας έγκυρος και καταξιωμένος όμιλος, ο όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, όσο και γιατί ο κεντρικός τίτλος της ημερίδας, δίνει διάσταση στο όραμα, που όλοι εμείς έχουμε, να καταστήσουμε τα Γρεβενά, πράγματι, πόλο ανάπτυξης για τη Δυτ. Μακεδονία.

Πιστεύω βαθιά, πως ο καιρός, που σαν ουραγοί ακολουθούσαμε τα χνάρια των υπολοίπων σ όλους τους αναπτυξιακούς δείκτες, φαίνεται πως τείνει οριστικά πλέον να ξεπεραστεί. Δεν είμαστε  οι φτωχοί συγγενείς, που εκλιπαρούμε κομμάτι από το περίσσευμα των άλλων. Αντίθετα, βγαίνουμε δυναμικά μπροστά, προτάσσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα,  επιθετικά προβάλλουμε το έμψυχο δυναμικό μας και διεκδικούμε το ρόλο που πραγματικά μας αξίζει.Οι συνθήκες θεωρώ πως απόλυτα μας ευνοούν.  Αυτή μου την αίσθηση, μόλις πριν λίγα λεπτά επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο και ο βουλευτής του Νομού μας και υφυπουργός κος Χρήστος Φώλιας, περιγράφοντας με τρόπο παραστατικό το δικό του όραμα για τον τόπο και την προοπτική του.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΑΝΑΚΑΤΩΣΑΡΙΑ 2007

(Χαιρετισμός Δημάρχου Γρεβενών)

Του  Γιώργου Νούτσου

Ακόμα μια ευκαιρία για Ανακάτωμα. Για έβδομη φορά και ελπίζω για πάντα από δω και πέρα. Μ’ ένα θεσμό που μας χρειάζεται και τον χρειαζόμαστε. Μ’ ένα θεσμό που μας ξυπνά και μας κινητοποιεί. Που φέρνει το παρελθόν στο παρόν. Που ανασκαλεύει μνήμες, προετοιμάζοντας το μέλλον. Που, αναπάντεχα, ανακατεύει ακούσματα και εικόνες ξενικές, φέρνοντάς τα κοντά μας, κάνοντάς τα ένα με τα δικά μας, παρασύροντάς μας σε ρυθμούς ξέφρενους και μεθυστικούς.

Μια προσπάθεια λίγων στην αρχή, πολύ περισσότερων όμως στη συνέχεια. Με φαντασία, τόλμη, προσωπικές θυσίες και κυρίως ακατάπαυστη προσπάθεια, κατάφεραν να χτίσουν ένα σύγχρονο λαϊκό δρώμενο, να τΑ καταστήσουν θεσμό, ανα δεικνύοντας αρχές και αξίες, που δυστυχώς, τείνουν στις μέρες μας να εκλείψουν…συλλογικότητα, ανιδιοτέλεια, εθελοντισμό, δημιουργικότητα, προσφορά.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΜΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Επιτρέψτε μου, πριν πω οτιδήποτε άλλο, να πω πρώτα ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους όσοι συνέβαλαν, να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δίνοντας όρκο πίστης, όρκο ήθους και φυσικά όρκο έντιμης και συνετούς διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων.Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους εκείνους, που θυσιάζοντας χρόνο από τις δουλειές και τις οικογένειές τους, πίστεψαν σε μένα, στελέχωσαν τη Δημοτική Αναγέννηση, πάλεψαν για τις αρχές και το όραμα μας. Ο λόγος φυσικά για τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, στους οποίους, είτε εκλέχτηκαν είτε όχι, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα ζεστό χειροκρότημα…

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές