Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΝΟΜΟΥ

(χαιρετισμός στο 3μερο Συμπόσιο της ΑΝΓΡΕ)

Του Γιώργου Νούτσου

Δημάρχου Γρεβενών

 Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την κεντρική εκδήλωση του τριήμερου αυτού πολυθεματικού και αναπτυξιακού διεθνούς Συμποσίου.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα συνέδριο, που πρωτοτυπεί με τη θεματολογία του και θέτει τις βάσεις για έναν γόνιμο προβληματισμό. Θέτει όμως τις βάσεις και για έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω στην πορεία, που πρέπει ο τόπος μας να ακολουθήσει, ώστε να πετύχει την αειφορία και την αδιάλειπτη ανάπτυξη.

“Δημιουργώντας το μέλλον με κοινωνική ευθύνη”.

Ο κεντρικός τίτλος του Συμποσίου εντυπωσιάζει με την ευρηματικότητά του. Πολύ περισσότερο όμως εντυπωσιάζει, γιατί εκπέμπει το ευρύ, ενθαρρυντικό και κυρίως ελπιδοφόρο μήνυμα της κοινωνικής ανάτασης και συμμετοχής.Προχωρούμε μαζί με την κοινωνία, την ακούμε και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας τις αιτιάσεις της στον σχεδιασμό των πολιτικών μας.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ “ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ”

Παρά την επιθυμία μου, να βρίσκομαι σήμερα εδώ, λόγοι έκτακτοι και μη προβλέψιμοι, με αναγκάζουν δυστυχώς να απουσιάζω.

Παρ όλα αυτά, θεωρώ υποχρέωσή μου, τιμώντας και αναδεικνύοντας έτσι, ως ιδιαίτερα σημαντική αυτή την επιχειρηματική πρωτοβουλία, να σας εκφράσω μερικές  μου σκέψεις.

Με το Γιώργο τον Πιπέργια εδώ και πολύ καιρό είχαμε συζητήσει τη πιθανότητα κατασκευής ενός τέτοιου έργου. Θυμάμαι μάλιστα τότε, όταν μου περιέγραφε το όραμα του αυτό, να έχω μπροστά μου έναν άνθρωπο παθιασμένο στην ιδέα, αποφασισμένο για την πραγματοποίησή της και βέβαια, απόλυτα πεπεισμένο, ότι αυτό το εγχείρημα θα γίνει και θα πετύχει.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

(Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο)

Του Γιώργου Νούτσου

Στην προσπάθειά μας για περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας, στην προσπάθειά μας να δώσουμε πρόσθετο όραμα και προοπτική, στην προσπάθειά μας να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, αντλώντας από αυτά, εκείνα τα στοιχεία, που μας κάνουν ξεχωριστούς, φέρνουμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μας, για να ανακηρύξουμε την πόλη μας: Γρεβενά - πόλη των μανιταριών.

Η σκέψη μας αυτή, η πρότασή μας αυτή, δεν προέκυψε, όπως αντιλαμβάνεστε, τυχαία.Αποτελεί το αποκορύφωμα ίσως του ενδιαφέροντος και της εξέλιξης μιας σειράς δραστηριοτήτων, η διάρκεια των οποίων συμπληρώνει αισίως μια ολόκληρη δεκαπενταετία, στις οποίες ενεπλάκησαν ενεργά και αδιάλειπτα, τόσο τα μέλη του Συλλόγου “Μανιταρόφιλοι Δυτ. Μακεδονίας”, όσο και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού μας.Φαίνεται πως ήρθε η ώρα, να αποδεχτούμε κι εμείς οι Γρεβενιώτες αυτό που αποτελεί κοινή ομολογία σε όλη την Ελλάδα. Να αποδεχτούμε ότι τα Γρεβενά, είναι ο τόπος των μανιταριών. Ανταποκρινόμενοι λοιπόν σ αυτή την αλήθεια κι αυτή την αναγκαιότητα, καταθέτουμε σήμερα την πρότασή μας, να οριστεί και τυπικά και να ονομαστεί η πόλη μας ως η πόλη των Μανιταριών.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές