Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Αναγκαιότητα ή μήπως η εύκολη λύση

Του Γιώργου Νούτσου

Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί και το τέλος των διακοπών και κατ επέκταση της ραστώνης, της χαλαρότητας, της μειωμένης προσπάθειας, που κατ ανάγκη το συνοδεύει. Σηματοδοτεί όμως και την έναρξη της εντατικής παρουσίας μας στο τομέα ευθύνης που αναλογεί στον καθένας μας.

 Νιώθω λοιπόν, επιτακτική την ανάγκη να πάρω θέση σ ένα θέμα, αυτό της επιβολής του Τέλους Σύνδεσης Αποχέτευσης, που με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επιβλήθηκε στους κατοίκους της πόλης των Γρεβενών. Θεωρώ αυτή μου την παρέμβαση δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση συνάμα, προσφορά στην αντικειμενική ενημέρωση του δημότη για όσα αποφασίζονται γι αυτόν, από αυτούς που καλούνται να χειριστούν τις τύχες του. Στην καλοπροαίρετη παρατήρηση, γιατί δεν κατέθεσα αυτές μου τις σκέψεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Γρεβενών ή στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω να πω, πως από κακή συγκυρία απουσίαζα και από τα δύο...την πρώτη φορά ευρισκόμενος για επαγγελματικούς λόγους εκτός Γρεβενών και τη δεύτερη σε προγραμματισμένες από καιρό διακοπές. Από την  άλλη, η κατάθεση απόψεων και κυρίως ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο σκοντάφτει πάντα στον ανελαστικό τρόπο, που αυτό λειτουργεί και κυρίως στην εμμονή του Δημάρχου να “κλείνει” αυτός όλα τα θέματα, αποφεύγοντας τις δευτερολογίες, άρα ουσιαστικά τον καθαρό και ανοιχτό διάλογο, που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ, ΑΠΗΛΘΕ...

 Του Γιώργου Νούτσου

 Τελικά, πρέπει να μας διακατέχει ένα περίεργο είδος μαζοχισμού για να ενεργούμε, έτσι, όπως ενεργούμε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός της πλήρους μας παράδοσης, άνευ όρων ουσιαστικά, στους σχεδιασμούς των κυβερνητικών και κομματικών “αρχιτεκτόνων”.

 Η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού σ έναν τόπο, αποτελεί πάντα ένα σημαντικό γεγονός. Και είναι λογικό, οι προσδοκίες τόσο των τοπικών αρχόντων, όσο και των απλών πολιτών, να είναι μεγάλες. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν τόπο, όπως τα Γρεβενά, με τα μύρια όσα προβλήματα, που μέσα από τέτοια γεγονότα περιμένουν να αναδείξουν, να τονίσουν, να προβάλλουν τα προβλήματα και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης.  Όλες αυτές τις μέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, άκουσα πολλά. Για το πόσο χρήσιμη και επωφελής θα είναι για τον τόπο μας, για το ότι θα πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουμε με τη μαζική μας παρουσία, για το ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε την κομματική μας προέλευση και τις ιδεολογικές μας διαφορές...γιατί έτσι θα υπηρετήσουμε τάχα το τοπικό συμφέρον.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ”  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Του Γιώργου Νούτσου

 Μόλις την περασμένη Δευτέρα, όλοι οι Γρεβενιώτες, έγιναν μάρτυρες μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ντροπιάζει τους θεσμούς, ποδοπατεί ηθικές αξίες και εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.

 Το γεγονός, ότι νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας, έχει κύρια να κάνει με τον στρεβλό τρόπο, που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ως απόρροια της συνεχούς καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας του. Σε κανένα επίπεδο δεν μέμφομαι τον Πρόεδρο του Δ.Σ., στον οποίο αναγνωρίζω το άοκνο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του, τη μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο του και κυρίως την ηθική και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το πρόβλημα αναφύεται κύρια, από τις συνεχείς, απροκάλυπτες, υβριστικές και επιδεικνύουσες ελάχιστο σεβασμό, τόσο στον κ. Πρόεδρο, όσο και στο Σώμα, παρεμβάσεις και συμπεριφορές του κ. Δημάρχου. 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές