Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Επιστολή – παρέμβαση έστειλε ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, στις 25-5-2010, αμέσως μόλις ενημερώθηκε από τους  κερασοπαραγωγούς Αμυγδαλιών Γρεβενών, προς την  Διοίκηση του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την καταγραφή των ζημιών και την γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων.

 

 

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Γρεβενών τονίζει πως η  καταστροφή της παραγωγής από την κακοκαιρία σε συνδυασμό  με την τραγική οικονομική συγκυρία και το υψηλό κόστος  ζωής που συνεπάγεται, δημιουργεί πρόβλημα κυριολεκτικά επιβίωσης στους κερασοπαραγωγούς, ώστε να είναι απαραίτητη η άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

 

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

 

Κύριοι,

 

    Ενημερώθηκα σήμερα από τους Κερασοπαραγωγούς του Τ.Δ. Αμυγδαλιών του Δήμου Γρεβενών, για το γεγονός της σχεδόν ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής τους (αγγίζει 90%) από τις πρόσφατες κατακλυσμιαίες βροχές και χαλαζοπτώσεις, που έπληξαν την περιοχή.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

 
«Η Γενοκτονία ως εθνικό και διεθνές ζήτημα» ήταν το θέμα της ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ομιλίας του Φάνη Μαλκίδη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, την Κυριακή 23-5-2010 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών.
Ο Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης έκανε μια ζωντανή και παραστατική περιγραφή του ζητήματος, χρησιμοποιώντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας την Πέμπτη 20-5-2010 η σύμβαση ενός μεγάλου και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας έργου για τα Γρεβενά, της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων compact επεξεργασίας αστικών λυμάτων για τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Βατολάκκου, της Ροδιάς και του Μεγάλου Σειρηνίου.

 

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γρεβενών, με το έργο αυτό συνεχίζεται η κατασκευή των βιολογικών καθαρισμών, αποδεικνύοντας τη συνειδητή και κατασταλαγμένη πολιτική της Δημοτικής Αρχής σε θέματα περιβάλλοντος.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΡΟΥΚΗ 

Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού ο Δήμος Γρεβενών
τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας διοργανώνοντας Έκθεση Ζωγραφικής
της Ζωής Γερούκη και της Αναστασίας Γκοβεδάρου, το βράδυ του Σαββάτου 8-5-2010.

Μέσα από την ευαίσθητη και φωτεινή εικαστική παρουσία των δύο δημιουργών
εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι σχέσεις αισθητικής δημιουργίας
μεταξύ μητέρας και κόρης.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του
στην καλλιτεχνική προσφορά της κ. Γερούκη και της κόρης της και
ταυτόχρονα αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη της 32χρονης  Αγγελικής Παπαθανασοπούλου
που δολοφονήθηκε την 5-5-2010 κατά τον εμπρησμό υποκαταστήματος τράπεζας στην Αθήνα.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΕΤΗΣΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

 

Στα Νέα Δημοτικά Σφαγεία Γρεβενών την Παρασκευή 30-4-2010, πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ελέγχει το βαθμό εκπαίδευσης της ΠΥ Γρεβενών και τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την οποία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος. Ο κ. Νούτσος μίλησε με ενθουσιασμό για το επίπεδο ετοιμότητας και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού της ΠΥ Γρεβενών. 

Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά στον αποτεφρωτήρα των Σφαγείων και εγκλωβισμό ατόμου. Μετά την επέμβαση της ομάδας πυροπροστασίας των Σφαγείων, κατέφθασαν άμεσα στο χώρο τρία πυροσβεστικά οχήματα με 12 άνδρες. Με το πέρας της ασκησης διαπιστώθηκε η πλήρη ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η άριστη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

1.300.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Παρεμβάσεις σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα


 
Το Δημοτικό Διαμέρισμα Φελλίου του Δήμου Γρεβενών επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος την Πέμπτη 29-4-2010, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σπύρο Μπασνά, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Λεωνίδα Τεντόγλου.
 
Στο Φελλί – και σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα- βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία που αφορά την εσωτερική οδοποιία, αποκατάσταση δρόμων, κατασκευή πεζοδρομιών και τοιχίων.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΓΡΕΒΕΝΑ - ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΧΩΡΑ (ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ) 

Στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ παραγωγής του Δήμου «ΓΡΕΒΕΝΑ – Πρασίνου Χώρα» το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 με την παρουσία εκπροσώπων των αρχών και φορέων του τόπου, προέδρων πολιτιστικών συλλόγων και των Γρεβενιωτών.

Όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο και τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή οπτική περιήγηση στον τόπο μας, μέσα από χαρακτηριστικές συναντήσεις με ανθρώπους και τοπία,

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ. Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

Οργή, έκπληξη και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στην κοινωνία των Γρεβενών, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κου Παναγιώτη Μπιτσαξή, με αριθμό πρωτοκόλλου 32012/22-07-2010, να ανασταλεί ο διορισμός του μόνιμου προσωπικού (ΦΕΚ 424/Γ/2010 & ΦΕΚ 487/Γ/2010), στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, πυλώνας της τοπικής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσε κεντρική προτεραιότητα των πολιτικών, όλων ανεξαίρετα των τοπικών θεσμικών φορέων, με έμφαση στην καλύτερη οργάνωση, στην ολοκλήρωση των υποδομών, στην παροχή υπηρεσιών ποιότητας στους επισκέπτες, στην αδιάλειπτη προβολή κ βέβαια στην στελέχωση του με έμπειρο και αριθμητικά ικανό προσωπικό.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές