Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΧΩΜΑΤΕΡΗ - ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ: περιβαλλοντικό έγκλημα στον, θεωρητικά τουλάχιστον, πιο προικισμένο τόπο της Ελλάδας

(Εισήγηση Γιώργου Νούτσου στο Δ.Σ.)

Είναι γνωστό πως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που χρόνια τώρα αντιμετωπίζουν τα Γρεβενά, είναι η λειτουργία της χωματερής και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής, από σπίτια συμπολιτών μας και γιατί όχι από την ίδια την πόλη.

 Επιτρέψτε μου με αφορμή μια ταμπέλα που είδα και κάποιες χωματουργικές εργασίες που ξεκίνησαν και προφανώς σταμάτησαν, στη διασταύρωση του δρόμου για Ιταλικές Γέφυρες, να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου και να θέσω κάποια ερωτήματα. Όλα αυτά τα χρόνια η ανησυχία των συμπολιτών μας, που έβλεπαν τα φουγάρα της χωματερής να καπνίζουν και τον αέρα να παρασέρνει τους ρύπους και να σκεπάζει την πόλη μας, προφανώς δεν ανησυχούσε κανένα. Πολύ περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες με την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Επικαλούμαι προσωπική εμπειρία...

 

 -          Δεν ξέρω αν δόθηκαν ποτέ απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα...για την τοξικότητα του εκπεμπόμενου νέφους, τη σύστασή του, την επιβάρυνσή του στο περιβάλλον της πόλης και στην υγεία των κατοίκων της.

-          Δεν ξέρω αν μετρήθηκε ποτέ η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα και ποια η διασπορά και κατάληξη των απορρεόντων, από τη λεκάνη της χωματερής, υδάτων.

-          Δεν ξέρω πόσο ο ωχαδελφισμός της Δημοτικής Αρχής μπορούσε να καλυφθεί πίσω από πολιτικές μιας απλής διαχείρισης αυτού του τεράστιου και κυριολεκτικά βρώμικου προβλήματος (γίναμε μάρτυρες σε προηγούμενη συνεδρίαση να δίνονται συγχαρητήρια...)

 Με αφορμή τις ταμπέλες...θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα, για κοινή πληροφόρηση..., γιατί εγώ προσωπικά δε γνωρίζω τίποτα...

 -          Ποιες οι ενέργειες της Δημοτικής αρχής για οριστική λύση του προβλήματος.

-          Σε ποιο χρονικό ορίζοντα προβλέπεται να δοθεί λύση.

-          Η χωματερή του Δήμου Γρεβενών δέχεται σκουπίδια άλλων Δήμων και ποιων;

-          Ενημερώστε μας σας παρακαλώ τι είναι ο χώρος συγκέντρωσης και φόρτωσης απορριμάτων, πως λειτουργεί και κυρίως πότε και με ποια διαδικασία επελέγη το συγκεκριμένο σημείο.

 Ελπίζω στην προσπάθειά που πιθανώς καταβάλλεται να δώσετε λύση, να μη δημιουργήσετε με τις επιλογές σας καινούργια προβλήματα...

 
Επιλογές