Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ

Του Γιώργου Νούτσου

(Αρθρογράφου – Πολιτικού Αναλυτή)

Τα πάντα για να ωριμάσουν θέλουν τον χρόνο τους. Πόσο μάλλον για να γαλουχηθεί η Ελληνική κοινή γνώμη να αποδεχτεί την προσφυγή στη Χάγη, με όσα πιθανά δεινά μπορεί να συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Μέχρι πρότινος, θα προσέξατε φαντάζομαι, πως κανείς δεν την «άγγιζε». Οι στεντόρειες φωνές των πολιτικών μας,  έστω και διστακτικά, έστω  και κάτω από την πίεση μικροπολιτικών υπολογισμών, αναμασούσαν δειλά δειλά την απόφαση τους να υπερασπιστούν την Εθνική μας ανεξαρτησία, σε ένα απόλυτα όμως θολό περίγραμμα και χωρίς την παραμικρή παρρησία να στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα στην Τουρκία, πως έτσι και σταλεί ερευνητικό σκάφος ανατολικά της Κρήτης ή στο Καστελόριζο – χώρο Εθνικής μας κυριαρχίας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας – θα μιλήσουν τα όπλα.

Μια ευθεία λοιπόν προειδοποίηση στον Ερντογάν, πως μια τέτοια κίνηση από μεριάς του, θα αποτελέσει  για μας casus belli, αντίστοιχο του δικού τους, κάμποσα χρόνια πίσω, για να μην επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα, ως δικαιούμαστε, στα 12 ν.μ.

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ…ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ

Του Γιώργου Νούτσου


Προκαταβολικά τονίζω, πως οι παρακάτω σκέψεις, δεν υποκρύπτουν την πρόθεσή μου να θίξω πρόσωπα, ούτε να μειώσω την προσφορά τους και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν, μέσα από την όποια θεσμική θέση κατέχουν.

Με τα παραπάνω λόγια σαν πλαίσιο αναφοράς, έρχομαι στο κύριο θέμα αυτής μου της καταγραφής, που δεν είναι άλλο από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και την εν γένει Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας – την μόνη πολλά υποσχόμενη βιομηχανία μας στα Γρεβενά – που εδώ και πολλά χρόνια δείχνουν να έχουν ξεστρατίσει εντελώς, με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο, να μετράμε απώλειες, που αν δεν ανασκουμπωθούμε, πολύ γρήγορα θα καταστούν μη ανατάξιμες.

Ευθύνη όλως όσων ασκούν διοίκηση στον τόπο μας είναι να λειτουργούν συνθετικά και αλληλοκαλυπτόμενα, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και με γνώμονα το καλό του τόπου και των συντοπιτών μας.

Οι χρόνιες ολιγωρίες και οι λανθασμένες επιλογές, σε συνδυασμό με την καταστροφική οικονομική κρίση των τελευταίων δέκα ετών, μας έφεραν στην σημερινή οδυνηρή πραγματικότητα. Υποδομές ελλιπείς, πρόσβαση προβληματική, καταλύματα λίγα σε σχέση με την δυνητική επισκεψιμότητα, οργανωμένες πολιτικές επικοινωνίας και προβολής, δυστυχώς, ανύπαρκτες.

Η απαρίθμηση και μόνο των παραπάνω, αν ειδωθεί με θετική ματιά, μπορεί εύκολα να καταδείξει, πως δεν έχει έρθει πια και η καταστροφή και πως τα πάντα είναι σε εύλογο χρόνο αναστρέψιμα, αρκεί να πρυτανεύσει η ομοθυμία και να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

-         Θέλω τον Δήμο Γρεβενών και την Περιφερειακή Διοίκηση μπροστάρηδες σ αυτή την κατεύθυνση. Έχουν χρέος  να σχεδιάσουν, να συνεργαστούν, να τολμήσουν και σε συνεργασία και συνεπικουρία με τον βουλευτή και την Διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, να θέσουν στόχους και να μοχθήσουν να τους κάνουν πράξη…

-         Η επιτάχυνση των ενεργειών για την κατασκευή του δρόμου από Γρεβενά μέχρι την Αγία Παρασκευή και η ολοκλήρωση και ένταξη της μελέτης για το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τη Βασιλίτσα, αποτελούν αναγκαία συνθήκη εξωστρέφειας και λειτουργικότητας.

-         Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση επενδυτών με διάθεση να επενδύσουν στο βουνό μας και στις πολυποίκιλες προκλήσεις του, οφείλει να καταστεί πρωτεύσουσα επιλογή.

-         Το εξωπέταγμα του αρρωστημένου τοπικισμού, που συνεπικουρεί και υποδαυλίζει απρόσφορες και αντιαναπτυξιακές ιδιοκτησιακές λογικές, που αποτέλεσαν την κύρια αιτία στο παρελθόν, που χάθηκε η ευκαιρία για μια σοβαρή επένδυση της Πολιτείας με την δημιουργία ενός σύγχρονου και ευμεγέθους Σαλέ Ημέρας καθώς και ενός οργανωμένου χώρου υποδοχής των επισκεπτών, προυπολογισμού άνω των 7 εκ. ευρώ, οφείλει να αποτελέσει παράδειγμα προς κολασμό και αποφυγή.

-         Η πρόσληψη ενός έμπειρου Διευθυντή, επιφορτισμένου με την ευθύνη της οργάνωσης και της λειτουργίας του Χιονοδρονικού, σε στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και τους εργαζόμενους, πρέπει να αποτελέσει επείγουσα προτεραιότητα.

-         Ο τερματισμός της «άλωσης» του αναπτυξιακού ορεινού μας βραχίονα, η επιλογή και πρόταξη άλλων τρόπων και χώρων φιλοξενίας προσφύγων και η εξωστρεφής πληθωρική και πολυδιάστατη επικοινωνία, θα καταφέρουν σε σύντομο χρόνο να ανατρέψουν την τάση ερήμωσης που παρατηρείται όλο και περισσότερο και την αυταπόδεικτη διαπίστωση των μεγάλων Τουριστικών Οργανισμών και Γραφείων, να μην λαμβάνουν υπόψη τους τα Γρεβενά και την Βασιλίτσα όταν καταρτίζουν τα πλάνα τους για τους χειμερινούς τους προορισμούς

Τα Γρεβενά, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, η απίστευτη φύση με τις εναλλακτικές δυνατότητες και ιδιαιτερότητές της, το Γεωπάρκο της Τηθύος, το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου και ο Εθνικός Δρυμός της Βάλια Κάλντα, η Πόλη των Μανιταριών, οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς, τα απαράμιλλης ομορφιάς πετρόκτιστα γεφύρια και οι Βυζαντινές εκκλησιές, συνθέτουν ένα μοναδικής αξίας συγκριτικό πλούτο, που πιστέψτε με, όμοιός του δεν υπάρχει σ ολόκληρη της Ελλάδα.

Έχουμε λοιπόν όλα εκείνα που είναι απαραίτητα, για να βγούμε με ένταση μπροστά και να προβάλουμε την μοναδικότητά μας . Ποιος θα μπορούσε να μας αντισταθεί νομίζετε; Ποιος θα μπορούσε να αντιπαραβληθεί μπροστά μας; Ποιος δεν θα ανταποκρίνονταν στον πειρασμό, χειμώνα ή καλοκαίρι να μας επιλέξει σαν προορισμό;

Η συνταγή, όπως καταλαβαίνετε, είναι συνταγή επιτυχίας. Αρκεί οι τοπικοί μας άρχοντες να αποφασίσουν κάποια στιγμή να κινητοποιηθούν, να συνεργαστούν, να δράσουν και να αφήσουν το δικό τους ανεξίτηλο αποτύπωμα, που στο διάβα του χρόνου είναι σίγουρο πως θα τους πιστωθεί. Οι στείροι ανταγωνισμοί, οι φοβικές προσεγγίσεις, οι άτολμες επιλογές, οι άφρονες κραυγές πρεπει εδώ και τώρα να τελειώσουν.

Οφείλουμε όλοι λοιπόν…

Να μιλάμε και να προβάλουμε θετικά τον τόπο μας.

Να καταλαγιάζουμε τις όποιες ανεπάρκειές μας και να προβάλουμε τα ακαταμάχητα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας.

Να τιμούμε και να στεκόμαστε αρωγοί σε όσους ακόμα πιστεύουν στην δυναμική του τόπου μας και αντιστέκονται.

Να επικοινωνούμε την ύπαρξη των ξενοδοχειακών υποδομών μας και των ξενοδόχων που κρατάνε ακόμα άμυνα και δώδεκα μήνες τον χρόνο είναι έτοιμοι να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μας.

Να προβάλλουμε την ύπαρξη των συντοπιτών μας,  που έχουν αποφασίσει να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν έναν όχι ευκαταφρόνητο αριθμό επισκεπτών, αξιοποιώντας το θεσμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, ώστε να καλύψουν το κενό της έλλειψης καταλυμάτων.

Να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε σιγά σιγά όλα τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία μας να «ζωντανέψουν» και να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τότε θα δείτε, πως και πόσο γρήγορα θα μπορέσει ο αγαπημένος μας τόπος, να απογειωθεί και πάλι.

Κλείνω με το επιμύθιο των σκέψεών μου… που αποτελεί κάλεσμα και προτροπή σε Άρχοντες και Πολίτες….

Προβάλουμε τα Γρεβενά, το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, τις απίστευτες ομορφιές του τόπου μας, τις πανέμορφες - έστω και λιγοστές - για την ώρα υποδομές και την φιλόξενη διάθεση μας… και να είστε σίγουροι πως το βουνό μας και το τόπος μας, δεν θα αργήσουν να πάρουν την θέση που πραγματικά τους αξίζει και τους αναλογεί…!

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΚΑΝΕ  ΚΑΙ ΕΞΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Του Γιώργου Νούτσου

(Αρθρογράφου - Πολιτικού Αναλυτή)


Οι πολίτες όταν ψηφίζουν ένα κόμμα κι έναν αρχηγό, μέσα τους τρέφουν κρυφή την ελπίδα, πως αυτή τη φορά δεν θα διαψευστούν στις προσδοκίες τους.

Έτσι έγινε και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, όπου πρυτάνευσε η λογική, επικράτησε η σύνεση και οι Έλληνες έκλεισαν – ελπίζω άπαξ δια παντός – μια καταστροφική Αριστερή παρένθεση, που στον σύντομο χρόνο της σώρευσε προβλήματα, επιβάρυνε έτι περαιτέρω τα δημοσιονομικά της χώρας, προσδέθηκε άτσαλα και ανερμάτιστα στο άρμα των «θεσμών» και της Αμερικής, απαξίωσε προσβλητικά παραδοσιακούς ισχυρούς θεσμούς και Αξίες, επέτρεψε την πλήρη μπαχαλοποίηση της κοινωνίας, λοιδόρησε και διέστρεψε την λαμπρή Ελληνική ιστορία, δημιούργησε συνθήκες Εθνικής αποιδεολογικοποίησης, μπέρδεψε και προσπάθησε να παρεκκλίνει τον οδικό χάρτη της νέας γενιάς των Ελλήνων…

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές