Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ”  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Του Γιώργου Νούτσου

 Μόλις την περασμένη Δευτέρα, όλοι οι Γρεβενιώτες, έγιναν μάρτυρες μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ντροπιάζει τους θεσμούς, ποδοπατεί ηθικές αξίες και εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.

 Το γεγονός, ότι νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας, έχει κύρια να κάνει με τον στρεβλό τρόπο, που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ως απόρροια της συνεχούς καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας του. Σε κανένα επίπεδο δεν μέμφομαι τον Πρόεδρο του Δ.Σ., στον οποίο αναγνωρίζω το άοκνο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του, τη μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο του και κυρίως την ηθική και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το πρόβλημα αναφύεται κύρια, από τις συνεχείς, απροκάλυπτες, υβριστικές και επιδεικνύουσες ελάχιστο σεβασμό, τόσο στον κ. Πρόεδρο, όσο και στο Σώμα, παρεμβάσεις και συμπεριφορές του κ. Δημάρχου. 

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

 Του Γιώργου Νούτσου

 Είναι στ αλήθεια, περίεργο, να βλέπεις υπουργούς και υφυπουργούς, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να προσπαθούν να πείσουν τους πολύπαθους πολίτες, για το πόσο καλά και ευνοικά εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα αυτή. Εντυπωσιάζει η αυταρέσκεια, η πληθωρικότητα των διατυπώσεων, η “ατσαλάκωτη” κυβερνητική εικόνα, η υπερφίαλη αισιοδοξία, που τα κυβερνητικά στελέχη αποπνέουν. Και εύλογα στον απλό πολίτη, δημιουργούνται περίεργες και άκρως ενοχλητικές ενοχές, συνάμα με δύσκολο να απαντηθούν ερωτήματα...

 Μήπως τελικά πάσχουμε από νοητική υστέρηση και δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Περισσότερα...

 
Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ

(Εισήγηση Γιώργου Νούτσου στο Δ.Σ.)

Είμαστε μόλις ένα βήμα, από το να χαθεί οριστικά αυτό, που τόσα χρόνια αποτέλεσε βασική στόχευση διεκδίκησης για προγενέστερες δημοτικές αρχές, πάγιο αίτημα των δημοτών μας, απόλυτη αναγκαιότητα για την ανάπτυξη και την ανάπλαση της πόλης μας. Κι αναφέρομαι στο Σχέδιο Πόλης. 20 σχεδόν χρόνια μεγάλων προσπαθειών και τεράστιων δυσκολιών, που ευτύχησαν επί των ημερών σας κ. Δήμαρχε, να αγγίξουν, αλλά, δυστυχώς, να μη φτάσουν, ακόμη, σ ένα αίσιο τέλος.

 Η μεγάλη μας αγωνία, λοιπόν, είναι αυτή που μας έσπρωξε να ζητήσουμε να συζητηθεί σήμερα εδώ για μια ακόμη φορά, αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.

 Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα στράβωσαν. Και πάνω που είμαστε έτοιμοι να χαρούμε και να χειροκροτήσουμε τις προσπάθειες όλων όσων συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου και φυσικά και τις δικές σας κ. Δήμαρχε, σήμερα αναρωτιόμαστε τι έγινε και το πράγμα δεν προχωράει. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. Σύντονα θα ξεκινήσει,αν δεν σοβαρευτούμε, η διαδικασία απένταξης του έργου από το ΠΕΠ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουμε πλέον, ίσως και οριστικά, τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα 330 εκατ. δρχ., που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές