Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ...ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

 Του Γιώργου Νούτσου

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του. Ευχή όλων, να τα πάει καλύτερα από το προηγούμενο, να ανταποκριθεί πληρέστερα στις προσδοκίες και στις μεγάλες ανάγκες του τόπου και των κατοίκων του.

Τι σημαίνει όμως... καλύτερα από το προηγούμενο; Τι σημαίνει...να ανταποκριθεί πληρέστερα στις προσδοκίες τους;

 Για όσους στήριξαν το νικητή συνδυασμό, για λόγους κομματικούς, για λόγους πολιτικούς, για λόγους ιδεολογικής συνέπειας...σημαίνει, προφανώς,  το αυτονόητο. Απ τη μια, ικανοποίηση της εγωπάθειας  που συνήθως συνοδεύει, τη με φανατισμό προσήλωση σε συγκεκριμένες αρχές και αξίες, σε αντίθεση ασφαλώς με αυτό πού εκφράζει το “αντίπαλον δέος” κι απ την άλλη, προσδοκία για ακόμη μεγαλύτερη και εντονότερη επέκταση και επικράτηση αυτών των αρχών, ως μέσων και εργαλείων, που θα συνδράμουν επικουρικά στην προσπάθεια για περαιτέρω επικράτησή τους, στην αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αυτή των Εθνικών εκλογών.

Περισσότερα...

 
Νέα & ανακοινώσεις
AddThis Social Bookmark Button

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩN 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών Νούτσος Γεώργιος καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βλάχος Οδυσσέας, Ασλανίδου Δέσποινα, Λόλας Ιωάάννης, Καραλιόλιος Παναγιώτης,  Γκέκας Δημήτριος,  Τσιαβταρίδης Θεοδόσιος, Τεντόγλου Λεωνίδας και οι Πρόεδροι Τ.Δ.. Τσίπης Σιδέρης και Βαρσάμης Χρήστος, με έντονο και απόλυτο τρόπο καταδικάζουν απερίφραστα τα θλιβερά και βίαια  επεισόδια, που συνέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συζήτηση του θέματος “Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο ναός της τοπικής μας Δημοκρατίας, ο χώρος όπου μέσα από εποικοδομητικό διάλογο και διαλεκτικές αντιπαραθέσεις  σχεδιάζεται, αναλύεται, αποφασίζεται και τέλος υλοποιείται η πολιτική ανάπτυξης του τόπου και η διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών. Οποιαδήποτε λοιπόν, συμπεριφορά, που διασαλεύει αυτή τη λειτουργία, που παρακωλύει την τάξη και καταλύει τη Δημοκρατία, απ όπου κι αν προέρχεται είναι απόλυτα καταδικαστέα. Οι εντάσεις των στιγμών, οι λεκτικές διαφωνίες, οι έντονες αντιπαραθέσεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση δικαιολογία για ύβρεις, οχλαγωγία και πολύ περισσότερο για χειροδικία και  τραμπουκισμό.

Περισσότερα...

 
Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ...Τ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

 Του Γιώργου Νούτσου

 Έχοντας φτάσει, όπως όλα δείχνουν, στο τέλος αυτού του απάνθρωπου και απεχθούς πολέμου, με τα εκατοντάδες ή και χιλιάδες αθώα θύματα...Έχοντας βάναυσα καταπατήσει και κακοποιήσει έννοιες, όπως δικαιοσύνη, ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, οικουμενικότητα...Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι τα αρχέγονα ανθρώπινα ένστικτα, με αναγωγή στο νόμο της ζούγκλας, στο δίκαιο του ισχυρού, εξακολουθούν ακόμη να χειραγωγούν και να προσανατολίζουν τις σκέψεις και επιδιώξεις μας...καλείται η παγκόσμια κοινότητα, να μετρήσει πλέον τις χάσκουσες πληγές της. Κι έχουν να κάνουν αυτές, τόσο με τη μονοκρατορία του ενός, που, λογικά, συνεπάγεται αμετροέπεια, αλαζονεία, «αυτοκρατορική» και κατ επέκταση ιμπεριαλιστική διάθεση, όσο και με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του καθημαγμένου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της σοβαρά παραπαίουσας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Ευρωπαικής Ένωσης. Έχουν δε κύρια να κάνουν  με αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν, με το δέον γενέσθαι, με την επόμενη μέρα.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές