Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Του Γιώργου Νούτσου

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας

Ο Δήμος Γρεβενών με τη σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την κοινωνική συνιστώσα της αναπτυξιακής του πολιτικής.Με το σημερινό μας θέμα αποδεικνύεται ο δυναμισμός μιας δημοτικής επιχείρησης, της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ και η παρεμβατικότητα της σε καίρια όσο και ευαίσθητα ζητήματα της κοινωνίας μας.Μέσα από τις πολυθεματικές παρουσιάσεις θα δούμε ανθρώπους που μοχθούν και συνεισφέρουν σε κοινωνικές ομάδες που θέλουν και χρειάζονται την πολύπλευρη στήριξη μας. Οι ΟΤΑ οφείλουν να ενσωματώνονται στην αλυσίδα παραγωγής δημοσίων πολιτικών κοινωνικού χαρακτήρα.Με ξεκάθαρο οργανωτικό σχεδιασμό των κοινωνικών τους δομών και σαφέστατη προοπτική κοινωνικής πολιτικής.

Στόχος η κοινωνική ενσωμάτωση και η απρόσκοπτη είσοδος στην αγορά εργασίας.

Αντίπαλος: ο κοινωνικός αποκλεισμός.

Κοινωνικός αποκλεισμός που δεν περιορίζεται μόνο στα στενά όρια συγκεκριμένων στερήσεων, αλλά κυρίως στην προβληματική πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη, στη συσσώρευση κοινωνικών διακρίσεων, στην αποκοπή από τις ποικίλες εκδηλώσεις του κοινωνικού σώματος.Η Τ.Αυτοδ. προωθεί τη ενεργοποίηση προσωπικού ειδικευμένου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΟΦΕΛΗ, ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ & ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Του Γιώργου Νούτσου

Κυρίες και κύριοι,  

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή, εξαιρετικά επίκαιρη ημερίδα. Μόλις πριν τρεις ημέρες τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αναλογιστήκαμε όλοι μας τις ευθύνες που έχουμε και μάλιστα εμείς εδώ στην πόλη μας -πλαισιωμένοι από τους μικρούς μαθητές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα ήθελα να σας θυμίσω τα προχθεσινά λόγια του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Σήμερα, ακόμη και οι πλέον δύσπιστες φωνές συμφωνούν πλέον στην ανάγκη της ανάληψης συγκεκριμένων, αποτελεσματικών δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η υπόθεση μας αφορά όλους: Παγκόσμιους και υπερεθνικούς φορείς, εθνικές Κυβερνήσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινωνία των πολιτών. Η συνειδητοποίηση του κατεπείγοντος είναι δεδομένη. Ζητούμενο πλέον είναι η ενεργή αντιμετώπιση…

.…. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη ριζική αλλαγή νοοτροπιών και πρακτικών, που δεν ανταποκρίνονται πλέον στις απαιτήσεις των καιρών, οι ενεργοί πολίτες μας δείχνουν το δρόμο. Οι απαιτήσεις των πολιτών, η έμπρακτη απόδειξη ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να δράσουν ενεργά για την προστασία του φυσικού, είναι σημαντική πηγή αισιοδοξίας».

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Ομιλίες
AddThis Social Bookmark Button

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΦΕΛΛΙ

(Χαιρετισμός)

tου Γιώργου Νούτσου

(Κύριες και κύριοι)

Σήμερα στο τοπικό διαμέρισμα Φελλίου του Δήμου Γρεβενών, η πολιτική ηγεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες της περιοχής παρευρισκόμαστε μάρτυρες στα εγκαίνια ενός πρότυπου έργου.

Είναι από τα έργα εκείνα, που προάγουν μια διαφορετική αντίληψη πολιτικού και κοινωνικού πολιτισμού και βεβαίως αναδεικνύουν μια σημαντική πτυχή περιφερειακής ανάπτυξης.

Το νέο γενικό κατάστημα κράτησης Δυτικής Μακεδονίας στο Φελλί Γρεβενών αποτελεί πραγματικά ένα πρότυπο σωφρονιστικό κατάστημα, με υψηλές προδιαγραφές στην ποιότητα διαβίωσης, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που δίνουν μια άλλη διάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας μας.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές