Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ…!

Του Γιώργου Νούτσου

... οι νεοφιλελεύθερες νεοταξικές επιλογές, διακρίνονται από ένα βασικό χαρακτηριστικό... Προωθούν ασπόνδυλες Εθνικές πολιτικές, κατ ουσίαν δηλαδή, πολιτικές πέραν της οντότητας του Κράτους-Έθνους, υποτιμούν στοιχεία Εθνικής και Κρατικής αντιπροσώπευσης και εξατομίκευσης, υποκαθιστούν την πολιτική με τη διαχείριση και το χειρότερο όλων, υποτάσσουν στα κελεύσματα των "αγορών", κυβερνήσεις, πρόσωπα και πολιτικές με έναν απόλυτο αδιαπραγμάτευτο γι αυτούς αξιακό άξονα...!

Κάθε αλλαγή, κάθε κρίση, κάθε οικονομική και δημοσιονομική δυσκολία, οφείλει να έχει έναν κοινό παρανομαστή...Την βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος υπέρ των πολύ λίγων (κεφάλαιο, funds, πολυεθνικές, μεγαλοεπιχειρηματίες, τράπεζες) και κατά, φυσικά, των πολλών ανωνύμων απλών πολιτών, που μέσα απο τις φασιστικές και βάναυσες αυτές πολιτικές, βιώνουν τη δική τους "Αποκάλυψη"..!

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΡΘΟ-ΛΟΓΙΣΜΟΙ, ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…!

Του Γιώργου Νούτσου


Ακόμη το τοπίο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οι πολίτες άναυδοι γίνονται καθημερινά μάρτυρες απίστευτων γεγονότων ! Τόσο μεγάλο σε έκταση και συχνότητα πολιτικό «ξεκατίνιασμα» δεν έχω ξαναζήσει και βέβαια, αυτό είναι κάτι που κανέναν δεν τιμά !

Η συγκυβέρνηση πασχίζει με νύχια και δόντια να κρατηθεί στην εξουσία. Δεν το ομολογεί, πως στόχος και διακαής πόθος της είναι μόνο αυτός, προτάσσοντας το κατ αυτήν, «καλό της χώρας» !!! Πότε όμως οι μύχιοι ιδιοτελείς πόθοι αποκαλύπτονται ; Ποτέ… Κι αυτό είναι γνωστό στους παροικούντες στην Βαβέλ της απόλυτης υποκρισίας !

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, έρμαιο της μωροφιλόδοξης και ασυγκράτητης, βαθιάς επιθυμίας της να κυβερνήσει ! Άλλο θέμα το, πώς θα κυβερνήσει, με ποιούς θα το κάνει, με ποιό συγκεκριμένο σχέδιο θα το πετύχει και κυρίως με ποιες εθνικές προτάξεις και στόχους!

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ  ΚΟΜΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ …!

Του Γιώργου Νούτσου

... Βασική παράμετρο της κατάντιας μας, της ανυπαρξίας εναλλακτικής αλλά και της απόλυτα θολερής κατάστασης που επικρατεί στον ψηφοφόρο-πολίτη, αποτελεί το γεγονός πως πια "κόμματα" με την κλασσική του όρου έννοια, δυστυχώς, δεν υφίστανται !

Το σημερινό πολιτικό σκηνικό, απαρτίζεται από «μεριδιούχους», που κάποιοι, πολλά χρόνια πριν, αλλιώς ξεκίνησαν και συνεπήραν και έπεισαν έναν κόσμο, που αναζητούσε πολιτική στέγη και διέξοδο στα της ζωής του, για να καταλήξουν σήμερα μορφώματα  κομματικά, χωρίς σαφή ιδεολογικά προτάγματα και στοχεύσεις... Ενώ κάποιοι άλλοι, ανδρώθηκαν μέσα σ αυτό το σαθρό πολιτικό σκηνικό, διεκδικώντας ρόλο με όρους επικοινωνίας, χωρίς βάθος, χωρίς ουσία, χωρίς οτιδήποτε που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επωφελές για την κοινωνία και τους πολίτες !!!

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

… ΚΙ ΟΜΩΣ, Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ…!

Του Γιώργου Νούτσου


… Διάφορα φιλοσαμαρικά blogs προσπαθούν με ιαχές στήριξης, να αποτρέψουν την αμφισβήτηση Σαμαρά στη ΝΔ ! «Η κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος δεν αμφισβητείται», λένε… Για να συμπληρώσουν πιο κάτω…  «Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει ισχυρός στο «γαλάζιο» εσωκομματικό πεδίο» … «Tο πρωθυπουργικό ιμπέριουμ δεν αμφισβητείται εκ των έσω» … «Oυδείς μπορεί και είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά» !

Βέβαια, και μόνο η μονότονη επανάληψη του ίδιου μοτίβου σε παραλλαγές, δείχνει μια απίστευτη αγωνία ! Και επιβεβαιώνει μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια… Ο Αντώνης Σαμαράς ήδη αμφισβητείται…!

Λανθάνουν όσοι πιστεύουν, πως η αμφισβήτηση πρέπει να κραυγάζεται. Η αμφισβήτηση βιώνεται… Τόσο από αυτόν που αμφισβητεί και προφανώς έχει πάμπολλους λόγους για να το κάνει, όσο κι από αυτόν που αμφισβητείται ! Η εξωτερίκευση όμως είναι κάτι διαφορετικό και μπορεί πολλές φορές να μην αποτολμάται…

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

… ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…! ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,  ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ !!!

Του Γιώργου Νούτσου


Κάποιες ώρες πριν, παραβρέθηκα στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας ! Μια όμορφη, λιτή γιορτή Δημοκρατίας, όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε από τον νέο Περιφερειάρχη Θοδωρή Καρυπίδη. Νικητές και ηττημένοι σε σύμπνοια αγαστή για το καλό της εκδήλωσης προφανώς, θέλω όμως να πιστεύω και το καλό του τόπου μας ! Κι αν τα λόγια για την ώρα δίνουν τον τόνο, πολύ σύντομα θα έρθει στιγμή, που είτε θα αποδειχτούν για πολλοστή φορά φρούδα, είτε θα προσδώσουν νόημα πραγματικό και ουσία στην αυτονόητη στόχευση, για πιστή και αταλάντευτη υπηρέτηση του συμβολαίου τιμής,  που στις εκλογές της 25ης Μαίου, όλοι μαζί συνυπέγραψαν !

Γιορτή χωρίς παραφωνία βέβαια σπάνια υπάρχει. Έτσι κι απόψε ! Και ποιά άλλη θα μπορούσε να είναι από την κυβερνητική απουσία !!! Τρανταχτή … Τόσο που είναι σαφές πως μόνη η παρουσία του κυβερνητικού βουλευτή των Γρεβενών, δεν ήταν δυνατόν να την καλύψει !

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές