Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ !

Του Γιώργου Νούτσου


... κάθε αλλαγή είναι δύσκολη και πολλές φορές επώδυνη. Όταν όμως κρίνεται αναγκαία, όλα τα άλλα παραμερίζουν. Οι δυσκολίες εκλαμβάνονται σαν μέρος ενός εγχειρήματος, που φαντάζει και είναι τόσο επιτακτικό να αναληφθεί, που ο όποιος πόνος, ανασφάλεια, ακόμα και ρίσκο συνεπάγεται, να θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά, καθόσον το διακύβευμα είναι αρκούντως σημαντικότερο !

Αναφέρομαι στην ανάγκη μετάλλαξης της ΝΔ. Στην μετεξέλιξή της σ έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, ικανό να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που σήμερα σαστίζει στην ανημποριά του να μπορεί κάπου να εναποθέσει τις ελπίδες του για  μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ …!

Του Γιώργου Νούτσου

Άσχετα με το ποιος θα είναι ο χειρισμός των εσωτερικών πραγμάτων από τον Τσίπρα από δω και πέρα, η κατάληξη και μόνο των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή συμφωνίας, μας επιτρέπει θαρρώ εκ τους ασφαλούς, να προβούμε σε μια πρώτη εκτίμηση των όσων έχουν γίνει.

Ισχύει, εν προκειμένω, η γνωστή ρήση, πως τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μέσα από μια τέτοια οπτική, το κριτικό τοπίο ξεκαθαρίζει πια, αφήνει κατά μέρος τις υποκειμενικές προσεγγίσεις και τις ανθρώπινες συμπάθειες και στέκεται με ψυχρή ματιά στα δεδομένα.

Που ήμασταν; Τι λέχθηκε; Τι προσδοκίες καλλιεργήθηκαν; Πως επιδιώχτηκε αυτές να ικανοποιηθούν; Πόσο πολύ ή λίγο απέδωσαν τελικά αυτές οι προσπάθειες ; Τι έχασε και τι κέρδισε τελικά η χώρα;

Πεποίθησή μου είναι πως η Αριστερά και ο Τσίπρας ειδικότερα, έμπλεοι καλών προθέσεων κι ενός «αρχέγονου» αριστερίστικου παρορμητισμού, δεν κατάφεραν τελικά στην πράξη να δικαιώσουν όλους εκείνους, που παρασύρθηκαν από το όραμά τους, πίστεψαν το λόγο τους, απεγκλωβίστηκαν από τις πρότερες ιδεολογικές καταβολές τους και στήριξαν μέχρι τελευταία στιγμή το «απονενοημένο εγχείρημα».

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ…!

Του Γιώργου Νούτσου


Στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, έχουμε πρώτιστη υποχρέωση να τοποθετηθούμε. Εδώ που φτάσαμε, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να λουφάξει, να κρυφτεί, ν αφήσει και πάλι άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Απαιτείται ευθύνη και θάρρος ! Απαιτείται ορθολογισμός και παλληκαριά ! Είναι ίσως από τις ελάχιστες φορές που καλούμαστε να αποδείξουμε, πως, αυτό που οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας εν χορώ  αμφισβητούν - κι αναφέρομαι στην ελληνικότητά μας -  ρέει άφθονη στο αίμα μας αιώνες μετά κι είναι ικανή να αντιγυρίσει το μήνυμα των ποταπών και χυδαίων εκβιασμών της στους αποστολείς του.

Ζούμε στον αστερισμό των «πολλών» και «μεγάλων» γενικώς !!! Πήξαμε από Παγκοσμιοποίηση, Αγορές, Ευρώ και Δολλάρια, Ιερατεία και τα συναφή, Οικονομικά funds, Νταβατζήδες ξένους και Εθελόδουλους Έλληνες ! Κι είναι σιχαμερό, να βλέπεις να διαγκωνίζονται όλα και όλοι, στην προσπάθειά τους να καθυποτάξουν με κάθε κόστος μια χώρα, ένα λαό  και μια κυβέρνηση, που στάθηκαν για μια ακόμα φορά απέναντι στον οδοστρωτισμό τους, για την επιβολή της Νέας Τάξης πραγμάτων, όπου έννοιες όπως Πατρίδα, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Σεβασμός προκαλούν αλλεργία και πανικό.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΟΣΟΝΟΥΠΩ……..!

Του Γιώργου Νούτσου

… η προσπάθεια να εκφράσει και να διερμηνεύσει κάποιος την άποψη του κόσμου για την πολιτική και τους πολιτικούς, δεν είναι μια προσπάθεια εύκολη ! Κινδυνεύει να εμπλακεί σε μια ατέρμονη ιδεολογικοπολιτική και κομματική διαπάλη, μ αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση να μην εισακουστεί καν, να απαξιωθεί και να λοιδορηθεί, ενώ στην χειρότερη, να κατηγορηθεί κιόλας για την όποια ιδιοτέλεια, το κολλημένο μυαλό κάποιων, θα μπορούσε να επινοήσει και να του προσδώσει !

Παρ΄ όλα αυτά, επειδή θεωρώ, πως για όλα τα πράγματα, υπάρχει πάντα τρόπος και χώρος  να αναπτυχθεί μια αντίρροπη τάση, που να αντιπαλεύει στα ίσια ό,τι θεωρείται δεδομένο και δύσκολο, θα αποτολμήσω την αποτύπωση της εικόνας που οι περισσότεροι πολίτες έχουν, για τα πολιτικά κόμματα και τη συνεισφορά τους στο σήμερα της χώρας μας, προσφέροντας με απλότητα την ταπεινή προσωπική μου άποψη !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΟΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ «ΓΕΝΝΑΕΙ» … ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !

Του Γιώργου Νούτσου


... το θυμικό, ο ψυχισμός, οι προτεραιότητες δεν υποκύπτουν πάντα στους κανόνες της λογικής ! Όχι γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν σ αυτήν, αλλά επειδή υπεισέρχονται άλλες παράπλευρες παράμετροι, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της και ετεροκαθορίζουν τις προτεραιότητες της !

Η χειραγώγηση των μαζών, η επιστήμη της σαλαμοποίησης των πάντων και δη των αρχών, των αξιών και της διαφορετικότητας όπως κι αν αυτή προσδιορίζεται, εν όψει του πρώτιστου προτάγματος της άνευ όρων υποταγής στους κανόνες των "ισχυρών" της γης, έχει καταστεί αναμφισβήτητα μια πραγματικότητα, που οφείλουμε πια να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ! Δείτε μεταξύ άλλων, από αυτό το πρίσμα, το επίκαιρο για την Ελλάδα θέμα της απόφασης τελικά, για παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. ή την αποχώρηση της, με ότι και τα δυο μπορεί να συνεπάγονται !

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές