Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ… ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΗΣ !

Του Γιώργου Νούτσου


Θα μοιραστώ τις  σκέψεις μου μαζί σας, με διάθεση απόλυτα καλοπροαίρετη, επειδή πιστεύω, πως τελικά, ο στόχος όλων μας, πρέπει να είναι ένας και να είναι κοινός…! Το πώς θα καταφέρουμε να καταστήσουμε ικανή και πάλι τη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη να ορθοποδήσει, να εκφράσει το μεγαλύτερο κομμάτι μιας κοινωνίας που δεινοπαθεί και με τη στήριξή της, να πάρει και πάλι κάποια κοντινή στιγμή τις τύχες της χώρας μας στα χέρια της !

Είναι σαφές πως δεν θα συμφωνήσουμε όλοι στον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε τον στόχο, ούτε πολύ περισσότερο στο πρόσωπο που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Κι αυτό γιατί το κάθε στέλεχος, μέλος ή απλός ψηφοφόρος - δικαιολογημένα - έχουν τις δικές τους προσλαμβάνουσες, τις δικές τους συμπάθειες, τα δικά τους ιδεολογικά προτάγματα και γιατί όχι, τα δικά τους συμφέροντα, που θα προσπαθήσουν μέσα από συγκεκριμένη επιλογή προσώπου να πραγματώσουν !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣτις 19 Ιανουαρίου 2014, με γραπτή δημόσια δήλωση μου, διαχώρισα τη θέση μου από την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, παραιτούμενος και αυτοδιαγραφόμενος από το κόμμα, για μια σειρά από λόγους που λεπτομερώς τότε περιέγραψα και είχαν να κάνουν τόσο με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές με τις οποίες ιδεολογικά και συνειδησιακά διαφωνούσα, όσο και με την πολιτική αποστέωση του κόμματος της ΝΔ, που επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε με επιλογές προσώπων και πρακτικών, που την απομάκρυναν σταδιακά από την πλατιά μάζα των ψηφοφόρων της και την περιθωριοποίησαν.

Σήμερα, μετά τις δυο εκκωφαντικές ήττες της Παράταξης, τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου, όσο και στο Δημοψήφισμα που ακολούθησε, όπως επίσης και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της, τα δεδομένα έχουν δραματικά αλλάξει !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ…ΤΟ ALTER EGO ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ…!

Του Γιώργου Νούτσου


... ο Τσίπρας θεωρεί πως παίζει χωρίς αντίπαλο ! Πως αλλιώς να εξηγηθεί η απίστευτη ελαφρότητα και αλαζονεία του, όταν απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες; Πρέπει να είναι κανείς εξαιρετικά χοντρόπετσος για να μπορεί τόσο εύκολα να ξεπερνά το γεγονός, πως υποσχέθηκε τα πάντα, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα ! Ή θα πρέπει να θεωρεί το πόπολο, το λαό, ξεχασιάρη, ανώμαλο, μαζοχιστή, επιδεκτικό κι άλλων τόσων ακόμα κίβδηλων θεωριών, απλά και μόνο, γιατί το επίχρισμα, όπως η ηλικία, η φρεσκάδα και η σοβαροφάνεια δήθεν πωλούν ακόμα !!!

Θυμάται άραγε κανείς το σχίσιμο των μνημονίων μ ενα νόμο;

Θυμάται τη 13η σύνταξη;

Θυμάται την κατώτατη υπεσχημένη σύνταξη στα προ κρίσης επίπεδα;

Θυμάται το Οχι του δημοψηφίσματος που σε μια εβδομάδα έγινε ένα περίτρανο Ναι;

θυμάται το κάκισμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που πλέον έχει ανερυθρίαστα την υπογραφή του;

Θυμάται τους πακτωλούς των Ρωσικών και Κινεζικών κεφαλαίων που θα μας έσωζαν την πιο κρίσιμη ώρα;

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ … ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ !

Του Γιώργου Νούτσου


... κάθε αλλαγή είναι δύσκολη και πολλές φορές επώδυνη. Όταν όμως κρίνεται αναγκαία, όλα τα άλλα παραμερίζουν. Οι δυσκολίες εκλαμβάνονται σαν μέρος ενός εγχειρήματος, που φαντάζει και είναι τόσο επιτακτικό να αναληφθεί, που ο όποιος πόνος, ανασφάλεια, ακόμα και ρίσκο συνεπάγεται, να θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά, καθόσον το διακύβευμα είναι αρκούντως σημαντικότερο !

Αναφέρομαι στην ανάγκη μετάλλαξης της ΝΔ. Στην μετεξέλιξή της σ έναν σύγχρονο κομματικό φορέα, ικανό να εκφράσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που σήμερα σαστίζει στην ανημποριά του να μπορεί κάπου να εναποθέσει τις ελπίδες του για  μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ …!

Του Γιώργου Νούτσου

Άσχετα με το ποιος θα είναι ο χειρισμός των εσωτερικών πραγμάτων από τον Τσίπρα από δω και πέρα, η κατάληξη και μόνο των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή συμφωνίας, μας επιτρέπει θαρρώ εκ τους ασφαλούς, να προβούμε σε μια πρώτη εκτίμηση των όσων έχουν γίνει.

Ισχύει, εν προκειμένω, η γνωστή ρήση, πως τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μέσα από μια τέτοια οπτική, το κριτικό τοπίο ξεκαθαρίζει πια, αφήνει κατά μέρος τις υποκειμενικές προσεγγίσεις και τις ανθρώπινες συμπάθειες και στέκεται με ψυχρή ματιά στα δεδομένα.

Που ήμασταν; Τι λέχθηκε; Τι προσδοκίες καλλιεργήθηκαν; Πως επιδιώχτηκε αυτές να ικανοποιηθούν; Πόσο πολύ ή λίγο απέδωσαν τελικά αυτές οι προσπάθειες ; Τι έχασε και τι κέρδισε τελικά η χώρα;

Πεποίθησή μου είναι πως η Αριστερά και ο Τσίπρας ειδικότερα, έμπλεοι καλών προθέσεων κι ενός «αρχέγονου» αριστερίστικου παρορμητισμού, δεν κατάφεραν τελικά στην πράξη να δικαιώσουν όλους εκείνους, που παρασύρθηκαν από το όραμά τους, πίστεψαν το λόγο τους, απεγκλωβίστηκαν από τις πρότερες ιδεολογικές καταβολές τους και στήριξαν μέχρι τελευταία στιγμή το «απονενοημένο εγχείρημα».

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές