Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΟΣΟΝΟΥΠΩ……..!

Του Γιώργου Νούτσου

… η προσπάθεια να εκφράσει και να διερμηνεύσει κάποιος την άποψη του κόσμου για την πολιτική και τους πολιτικούς, δεν είναι μια προσπάθεια εύκολη ! Κινδυνεύει να εμπλακεί σε μια ατέρμονη ιδεολογικοπολιτική και κομματική διαπάλη, μ αποτέλεσμα, στην καλύτερη περίπτωση να μην εισακουστεί καν, να απαξιωθεί και να λοιδορηθεί, ενώ στην χειρότερη, να κατηγορηθεί κιόλας για την όποια ιδιοτέλεια, το κολλημένο μυαλό κάποιων, θα μπορούσε να επινοήσει και να του προσδώσει !

Παρ΄ όλα αυτά, επειδή θεωρώ, πως για όλα τα πράγματα, υπάρχει πάντα τρόπος και χώρος  να αναπτυχθεί μια αντίρροπη τάση, που να αντιπαλεύει στα ίσια ό,τι θεωρείται δεδομένο και δύσκολο, θα αποτολμήσω την αποτύπωση της εικόνας που οι περισσότεροι πολίτες έχουν, για τα πολιτικά κόμματα και τη συνεισφορά τους στο σήμερα της χώρας μας, προσφέροντας με απλότητα την ταπεινή προσωπική μου άποψη !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΟΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ «ΓΕΝΝΑΕΙ» … ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !

Του Γιώργου Νούτσου


... το θυμικό, ο ψυχισμός, οι προτεραιότητες δεν υποκύπτουν πάντα στους κανόνες της λογικής ! Όχι γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν σ αυτήν, αλλά επειδή υπεισέρχονται άλλες παράπλευρες παράμετροι, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της και ετεροκαθορίζουν τις προτεραιότητες της !

Η χειραγώγηση των μαζών, η επιστήμη της σαλαμοποίησης των πάντων και δη των αρχών, των αξιών και της διαφορετικότητας όπως κι αν αυτή προσδιορίζεται, εν όψει του πρώτιστου προτάγματος της άνευ όρων υποταγής στους κανόνες των "ισχυρών" της γης, έχει καταστεί αναμφισβήτητα μια πραγματικότητα, που οφείλουμε πια να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ! Δείτε μεταξύ άλλων, από αυτό το πρίσμα, το επίκαιρο για την Ελλάδα θέμα της απόφασης τελικά, για παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. ή την αποχώρηση της, με ότι και τα δυο μπορεί να συνεπάγονται !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

Η ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΣΕΓΓΙΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥ «ΔΕΞΙΟΥ»….!

Του Γιώργου Νούτσου


Η αγορά έχει έτσι κι αλλιώς καιρό τώρα κάνει στάση πληρωμών. Ούτε αγοράζει, ούτε πουλάει… Απλά, όσοι ακόμα αντέχουν, παίρνουν αργές προσεκτικές ανάσες, για να κρατηθούν ζωντανοί όσο περισσότερο γίνεται, σε αναμονή του «θαύματος» μιας επανεκκίνησης, πού όλοι εξαγγέλλουν, μα ποτέ δεν έρχεται.

Η εικόνα της αγοράς, απλά, καταδεικνύει το τέλμα της οικονομίας μας και των πολιτικών που ασκήθηκαν και ασκούνται ! Καταβάλλεται από τον Σαμαρά μια εργώδης προσπάθεια, όλο αυτό το χάλι, να το χρεωθεί ο Τσίπρας και η νεόκοπη κυβέρνησή του, σε μια εναγώνια διαστροφική αναζήτηση, να απεμπλακεί ο ίδιος από τις ευθύνες που τον βαρύνουν. Είναι γεγονός, πως ο προσδιορισμός της αλήθειας, ποτέ δεν υπήρξε μια εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον, όταν η κακοποίησή της σχεδόν πάντα εξυπηρετούσε ιδιοτελή προσωπικά συμφέροντα, αλλά ταυτόχρονα, προσπαθούσε να εμπλέξει - απόλυτα συνειδητά - τον κόσμο, σε μια άποψη, ετεροκαθορισμένη, δόλια, υπολογιστική και σχεδόν πάντα αντίθετη με τα πραγματικά του συμφέροντα.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΗΣ ΝΔ … Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ..!

Του Γιώργου Νούτσου

Το ότι τέλειωσαν, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή, χωρίς ουσιαστικό, για την μετεξέλιξη της ΝΔ αποτέλεσμα, δεν λέει τίποτα ! Ήταν μια φυσική συνέχεια στη μάχη οπισθοφυλακής, που αναμένονταν να δώσει η σημερινή ηγεσία, μια μάχη, η οποία ουσιαστικά, είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο το Σαμαρά.

Το γεγονός, πως η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη μ έναν πολυμέτωπο αγώνα, εξαιρετικά δύσκολο και δαιδαλώδη την ώρα αυτή, ήταν η βασική αιτία, που πολλοί σώφρονες και πολιτικά έμπειροι βουλευτές και στελέχη της παράταξης, δεν έθεσαν ευθέως και ευθαρσώς θέμα Συνεδρίου και πολύ περισσότερο ηγεσίας !

Ας μην αυταπατώνται όμως, εκεί στην Συγγρού ! Η συζήτηση για την νέα Κεντροδεξιά δεν έκλεισε, όπως ευφυώς αλλά παρατόλμως, επέλεξε να προβλέψει ο Σαμαράς στις σχετικές τοποθετήσεις του – για να προλάβει προφανώς μια δυσάρεστη για τον ίδιο συνέχεια – αλλά, μόλις τώρα ξεκίνησε !

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ «ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ», ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ..!

Του Γιώργου Νούτσου


Οι μεγάλοι πολιτικοί άντρες φαίνονται στα δύσκολα και κυρίως, όταν έρχεται η στιγμή να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες και αγόγγυστα το πράττουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τις πρακτικές που ακολουθεί, μάλλον δεν κατατάσσεται σε αυτούς !

Αποδεικνύει με την συμπεριφορά του, πως δεν διαθέτει τη στοιχειώδη γενναιότητα και σωφροσύνη να αποδεχτεί τα σφάλματά του κάνοντας την επιβεβλημένη αυτοκριτική… Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, για το ότι, με τις πολιτικές του εξαθλίωσε μια ολόκληρη κοινωνία. Αποδέχτηκε και συνέβαλε καθοριστικά να καταστούμε ως χώρα ο παρίας της Ευρώπης και να απεμπολήσουμε, χωρίς δεύτερη σκέψη, διαχρονικά, αδιασάλευτα και ανέγγιχτα εθνικά προτάγματα. Τέλος, για  το ότι ήταν αυτός, που με τις πολιτικές του, έδωσε το δικαίωμα, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, να αποκτήσει μέσα από εκλογές η Ελλάδα, μια Αριστερή κυβέρνηση…!!!

Η στάση του στην κοινοβουλευτική ομάδα, μόλις προχτές, υπήρξε θλιβερή !

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές