Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ…

Του Γιώργου Νούτσου

Συμπληρώνονται σε λίγες μόνο μέρες, δυο χρόνια από τότε, που η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντα της. Είναι λοιπόν καιρός, να γίνει μια προσπάθεια, να αποτυπωθεί, με όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό και παραστατικό τρόπο, η πορεία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα κι αν τελικά αυτή η πορεία, βοήθησε, στο να αποκτήσει ο τόπος και οι συμπολίτες μας, ένα αισιόδοξο παρόν και πολύ περισσότερο ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Με την εμπειρία μου των δύο χρόνων, ως επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορώ σήμερα με επάρκεια να υποστηρίξω, πως αυτό που διέκρινε όλη αυτή την περίοδο, ήταν η παντελής έλλειψη κάποιου συγκροτημένου σχεδίου, η παντελής έλλειψη μιας συγκεκριμένης, οραματικής πολιτικής στρατηγικής. Αποτέλεσμα; σκόρπιες παρεμβάσεις εδώ κι εκεί, μπαλώματα επί μπαλωμάτων, ανακολουθία ή ακόμα χειρότερα, πλήρης εγκατάλειψη αποφάσεων, που λήφθηκαν μεν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά είτε εφαρμόστηκαν μερικώς, είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...το σήριαλ συνεχίζεται                                                                                         

Απάντηση στον κ Παπαδημητρίου

 του Γιώργου Νούτσου

 Επειδή δεν έχω καμία πρόθεση, ν ανοίξω διάλογο, για το ίδιο πάλι θέμα - αυτό του Ρουμάνικου Σχολείου - με αφορμή επιστολές που θα βλέπουν από δω και πέρα τη δημοσιότητα, επιτρέψτε μου, σύντομα και περιεκτικά, να πω δυο λόγια και να κλείσω οριστικά μ αυτό...

 Πρώτα να πω, πως, παρά τις αιχμές που διατυπώνει εναντίον μου, εγώ εκτιμώ αφάνταστα τον κ.Παπαδημητρίου, τόσο για το ακέραιο του χαρακτήρα του και για τις πολιτιστικές του ευαισθησίες, όσο και για τη καθαρότητα των θέσεων που εκφράζει (μέσα από μια, λογικά, υποκειμενική προσέγγιση) και τη διαλλακτική του στάση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από κει και πέρα όμως, διατηρώ, πιστεύω, το δικαίωμα, να έχω και να εκφράζω τις απόψεις μου, απαιτώντας απ τον καθένα, όχι κατ ανάγκη να τις ασπάζεται, αλλά σίγουρα να τις σέβεται και να τις τιμά. Αυτό απαιτούν οι κανόνες της Δημοκρατίας μας, αυτό επιβάλλουν οι κανόνες λειτουργίας του Δημοτικού μας  Συμβουλίου.

 Μπαίνοντας στην ουσία των όσων ισχυρίζεται, θα ήθελα επιγραμματικά να επισημάνω τα εξής:

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”...και  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ...

Απάντηση στον κ.Γκουντρομίχο Γιώργο (πρώην Γραμματέα Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ)

 του Γιώργου Νούτσου

 Με ενδιαφέρον, ομολογώ, πως διάβασα την ανοιχτή επιστολή του κου Γκουντρομίχου, πρώην γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην έγκριτη εφημερίδα σας, για το θέμα του Ρουμάνικου Σχολείου, που την προηγούμενη Δευτέρα, συζητήσαμε σαν τακτικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουσιαστικά, καταγγέλλει ο πρώην Γραμματέας τη στάση μου καθώς και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης του Δήμου, για την αρνητική μας θέση στο θέμα της αγοράς εκ μέρους του Δήμου, του συγκεκριμένου ακινήτου. Για να τεκμηριώσει μάλιστα τις θέσεις του και για να “διεγείρει” την κοινή γνώμη, επικαλείται μια σειρά από επιχειρήματα, που και έωλα, αλλά  και  ανεδαφικά αποδεικνύονται ...πράγμα το οποίο σύντομα και περιεκτικά θα προσπαθήσω μ αυτό μου το κείμενο, να επισημάνω...

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ανταπάντηση του Γιώργου Νούτσου στον κ. Δήμαρχο

 Μετά από πολύ σκέψη, αποφάσισα να προχωρήσω σε απάντηση της ανακοίνωσης του Δημάρχου, με την οποία “καυτηρίασε” όσα ανέφερα σε άρθρο μου, σχετικά με τη δημιουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων. Κι αυτό, γιατί προβληματίστηκα, για το αν θάπρεπε να ασχολούμαστε, ξανά και ξανά, με όλα αυτά, που στα αυτιά των πολλών μοιάζουν να ηχούν κακόηχα κι όχι με τα πολλά και ουσιαστικά προβλήματα των συνδημοτών μας. Είναι αλήθεια πως ο Δήμαρχος μας δεν έχει μάθει ακόμη, πως θα πρέπει να δέχεται την κριτική που του ασκείται. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η κριτική απορρέει από το θεσμικό μου καθήκον ελέγχου, του έργου τη Δημοτικής Αρχής.

 Θίχτηκε ο Δήμαρχος απ όσα αναφέρονταν στο άρθρο μου. Κι έσπευσε ασθμαίνων να απαντήσει. Να πει τι όμως; ; ότι δεν είναι αλαζόνας και αναξιόπιστος; ότι δεν υποκρίνεται και δεν απαξιώνει με τη συμπεριφορά του, το ρόλο που υποτίθεται ότι καλείται να περιφρουρήσει; Ακόμη δεν κατάλαβε ότι οι πολίτες, αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν, είναι το τι γίνεται ή πολύ περισσότερο το τι δεν γίνεται και γιατί, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματά του;

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ”  – ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ 

 Με αφορμή τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του “Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων”, τα όσα εντέχνως διαστρεβλώθηκαν, καλλιεργήθηκαν και διοχετεύτηκαν, καθώς επίσης και την απάντηση του Δημάρχου για το εν λόγω θέμα, όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε τοπικές εφημερίδες της 4/5/2004, θα ήθελα να τοποθετηθώ, ξεκαθαρίζοντας μια για πάντα στόχους, προθέσεις, επιδιώξεις και φυσικά προτάσεις, που θα  βοηθήσουν, πιστεύω, στην κατεύθυνση, να χαράξουμε έναν κοινό δρόμο διεκδίκησης.

 –Το γεγονός και μόνο, ότι με πρωτοβουλία μας ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το εν λόγω θέμα, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ενδιαφέρον μας, να δοθεί λύση, σ ένα πρόβλημα, που, οι αστοχίες, η επιπολαιότητα και η αβασάνιστη τελικά στάση και κρίση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, δημιούργησαν.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές