Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ … ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Του Γιώργου Νούτσου

Πρώην Δημάρχου Γρεβενών και νυν υποψ. Δημοτικού συμβούλου

Υπάρχουν τα «πολιτικά μανιφέστα» των Δημοτικών Συνδυασμών, που προσδιορίζουν το υπόβραθρο του οδικού χάρτη πάνω στον οποίο θα βαδίσουν. Υπάρχουν όμως και τα προσωπικά πολιτικά μανιφέστα, που προσδιορίζουν την προσωπική αντίληψη του καθένα από εμάς που μετέχει σε δημοτικούς συνδυασμούς, για το πώς αντιλαμβάνεται την Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο του μέσα σ αυτήν.

Με αφορμή τη συμμετοχή μου στις εκλογές της 26ης Μαίου 2019, σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, επιτρέψτε μου τη δική μου αντίληψη να σας ξεδιπλώσω μέσα σε λίγες αράδες, ώστε να μπορέσει ο καθένας που θα γίνει κοινωνός των θέσεών αυτών, να αξιολογήσει πέρα από το παρελθόν μου, τη μεγάλη ή τη μικρή προσφορά μου στον τόπο, τη δυνατότητα η σωρευμένη μου εμπειρία και γνώση να μετασχηματισθούν σε έργο και προσφορά… και την συνολικότερη αντίληψη μου για την Αυτοδιοίκηση, την αξία της για τα τοπικά πράγματα και το πώς όλα αυτά θα μετασχηματισθούν προς όφελος του πολίτη.

Αυτοδιοίκηση… Η ίδια η λέξη προσδιορίζει και την ουσία της δομή της. Διοικεί τα του οίκου της. Με ανθρώπους ταγμένους στο σκοπό αυτό, που λειτουργούν ανυστερόβουλα και ανυπόκριτα και που προκρίνουν το «εμείς» από το παθολογικό «εγώ».

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 22 …!

Του Γιώργου Νούτσου

Είκοσι δύο, ιδιαίτερα αξιόλογοι, σφόδρα - και δικαίως - ανησυχούντες συμπολίτες μας, συγκεντρώθηκαν και κατέθεσαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για την ανερμάτιστη κατηφορική πορεία των Γρεβενών…

Εξαιρετικά θετική η πρωτοβουλία τους, καθότι, όπως τα ίδια τα γεγονότα πιστοποιούν και η τοπική μας ιστορία διδάσκει,  οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι έχουν ανάγκη την βοήθεια, την στήριξη, τις προτάσεις αλλά και την καυστική κριτική - οψέποτε ολιγορούν - για να μπορέσουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Τα Γρεβενά, δεινοπαθούν και παλεύουν όχι μόνο με την συγκεντρωτική λογική της κεντρικής διοίκησης, αλλά κυρίως με την αλλοπρόσαλλη και καταστροφική συμπεριφορά των ίδιων των ταγών τους, που αποδεικνύεται δυστυχώς μικρόψυχη και ελλειμματική, σε σχέση με την αναγκαιούσα συμπεριφορά μεγαλοσύνης, θάρρους, αλήθειας και αρχών, που θα έπρεπε να επιδεικνύουν..!

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… ΠΕΡΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…

Του Γιώργου Νούτσου

… τελικά οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην κρίση μας για πρόσωπα και γεγονότα. Γιατί συχνά έρχεται στιγμή, που αντιλαμβανόμαστε με τρόπο ιδιαίτερα έντονο, πόσο λανθασμένα, περίεργα και εξωλογικά λειτουργήσαμε στο παρελθόν, όντες μέλη ενός συστήματος, χωρίς ποτέ να κάνουμε τον κόπο να αναλογιστούμε, αν τελικά, ορθά πράτταμε τότε κι αν αυτές οι πράξεις μας, είχαν πέρασμα και άγγιζαν κι όλους τους άλλους, που μπορεί από έξω, να είχαν μια άλλη αντίληψη για τα πράγματα….

Παίρνω σαν αφορμή για τις σκέψεις μου αυτές την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη στα Γρεβενά και τις εικόνες που όλως τυχαίως αντίκρισα, καθώς βρέθηκα για δουλειά στο κέντρο της πόλης κι έπεσα επάνω στον ίδιο και στην κουστωδία των ανθρώπων που τον συνόδευαν…

Προκαταβολικά να πω, πως τόσο ο ίδιος , όπως και πολλοί από αυτούς που ήταν μαζί του, μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς και με πολλούς από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, βρεθήκαμε κι εξακολουθούμε να είμαστε πολύ κοντά, μέσα από την ενασχόλησή μας με τα κοινά τα προηγούμενα χρόνια …

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές