Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ, ΑΠΗΛΘΕ...

 Του Γιώργου Νούτσου

 Τελικά, πρέπει να μας διακατέχει ένα περίεργο είδος μαζοχισμού για να ενεργούμε, έτσι, όπως ενεργούμε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός της πλήρους μας παράδοσης, άνευ όρων ουσιαστικά, στους σχεδιασμούς των κυβερνητικών και κομματικών “αρχιτεκτόνων”.

 Η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού σ έναν τόπο, αποτελεί πάντα ένα σημαντικό γεγονός. Και είναι λογικό, οι προσδοκίες τόσο των τοπικών αρχόντων, όσο και των απλών πολιτών, να είναι μεγάλες. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν τόπο, όπως τα Γρεβενά, με τα μύρια όσα προβλήματα, που μέσα από τέτοια γεγονότα περιμένουν να αναδείξουν, να τονίσουν, να προβάλλουν τα προβλήματα και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης.  Όλες αυτές τις μέρες που προηγήθηκαν της επίσκεψης, άκουσα πολλά. Για το πόσο χρήσιμη και επωφελής θα είναι για τον τόπο μας, για το ότι θα πρέπει όλοι να την αγκαλιάσουμε με τη μαζική μας παρουσία, για το ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε την κομματική μας προέλευση και τις ιδεολογικές μας διαφορές...γιατί έτσι θα υπηρετήσουμε τάχα το τοπικό συμφέρον.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ”  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Του Γιώργου Νούτσου

 Μόλις την περασμένη Δευτέρα, όλοι οι Γρεβενιώτες, έγιναν μάρτυρες μιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που ντροπιάζει τους θεσμούς, ποδοπατεί ηθικές αξίες και εξευτελίζει κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας.

 Το γεγονός, ότι νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας, έχει κύρια να κάνει με τον στρεβλό τρόπο, που λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ως απόρροια της συνεχούς καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας του. Σε κανένα επίπεδο δεν μέμφομαι τον Πρόεδρο του Δ.Σ., στον οποίο αναγνωρίζω το άοκνο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του, τη μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο ρόλο του και κυρίως την ηθική και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το πρόβλημα αναφύεται κύρια, από τις συνεχείς, απροκάλυπτες, υβριστικές και επιδεικνύουσες ελάχιστο σεβασμό, τόσο στον κ. Πρόεδρο, όσο και στο Σώμα, παρεμβάσεις και συμπεριφορές του κ. Δημάρχου. 

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ...

 Του Γιώργου Νούτσου

 Είναι στ αλήθεια, περίεργο, να βλέπεις υπουργούς και υφυπουργούς, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να προσπαθούν να πείσουν τους πολύπαθους πολίτες, για το πόσο καλά και ευνοικά εξελίσσονται τα πράγματα στη χώρα αυτή. Εντυπωσιάζει η αυταρέσκεια, η πληθωρικότητα των διατυπώσεων, η “ατσαλάκωτη” κυβερνητική εικόνα, η υπερφίαλη αισιοδοξία, που τα κυβερνητικά στελέχη αποπνέουν. Και εύλογα στον απλό πολίτη, δημιουργούνται περίεργες και άκρως ενοχλητικές ενοχές, συνάμα με δύσκολο να απαντηθούν ερωτήματα...

 Μήπως τελικά πάσχουμε από νοητική υστέρηση και δεν το έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές