Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

“ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ”  – ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ 

 Με αφορμή τα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του “Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων”, τα όσα εντέχνως διαστρεβλώθηκαν, καλλιεργήθηκαν και διοχετεύτηκαν, καθώς επίσης και την απάντηση του Δημάρχου για το εν λόγω θέμα, όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε τοπικές εφημερίδες της 4/5/2004, θα ήθελα να τοποθετηθώ, ξεκαθαρίζοντας μια για πάντα στόχους, προθέσεις, επιδιώξεις και φυσικά προτάσεις, που θα  βοηθήσουν, πιστεύω, στην κατεύθυνση, να χαράξουμε έναν κοινό δρόμο διεκδίκησης.

 –Το γεγονός και μόνο, ότι με πρωτοβουλία μας ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο το εν λόγω θέμα, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το ενδιαφέρον μας, να δοθεί λύση, σ ένα πρόβλημα, που, οι αστοχίες, η επιπολαιότητα και η αβασάνιστη τελικά στάση και κρίση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, δημιούργησαν.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

 Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΜΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ...

 Του Γιώργου Νούτσου

 ...Κι εκεί που η αγωνία κορυφώνονταν, για το ποια θα είναι τελικά η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στα Γρεβενά, ήρθε η απόφαση να ταράξει τα νερά. Νίκος Τζήρος και Χρήστος Φώλιας. Χρήστος Φώλιας και Νίκος Τζήρος. Όπως κι αν τα τοποθετήσει κανείς, ένα είναι σίγουρο...η Νέα Δημοκρατία τη φορά αυτή πέτυχε διάνα.

 Κατάφερε με αυτή της την απόφαση, να αλλάξει άρδην το σκηνικό, που κάποιοι πολύ έντεχνα καλλιεργούσαν και προσπαθούσαν να στήσουν. Ένα σκηνικό, που προέβλεπε-εύκολα ή δύσκολα δεν έχει σημασία-την επικράτηση του σημερινού βουλευτή και υφυπουργού Λευτέρη Τζιόλα, έναντι των εσωκομματικών και όχι μόνο αντιπάλων του. Ένα σκηνικό, που προεξοφλούσε την κατάκτηση της μονοεδρικής από το ΠΑΣΟΚ, σε πείσμα του γενικότερου πολιτικού κλίματος αμφισβήτησης, τόσο της πολιτικής του όλα αυτά τα χρόνια, όσο πολύ περισσότερο της αποτελεσματικότητάς της, σε όφελος φυσικά  των πολιτών και του τόπου. Ένα σκηνικό, τέλος, που λειτουργούσε αποτρεπτικά στα στελέχη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ενεργό δράση.

 Θεωρώ την απόφαση αυτή ιδιαίτερα σημαντική για πολλούς λόγους...

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Αναγκαιότητα ή μήπως η εύκολη λύση

Του Γιώργου Νούτσου

Το τέλος του καλοκαιριού σηματοδοτεί και το τέλος των διακοπών και κατ επέκταση της ραστώνης, της χαλαρότητας, της μειωμένης προσπάθειας, που κατ ανάγκη το συνοδεύει. Σηματοδοτεί όμως και την έναρξη της εντατικής παρουσίας μας στο τομέα ευθύνης που αναλογεί στον καθένας μας.

 Νιώθω λοιπόν, επιτακτική την ανάγκη να πάρω θέση σ ένα θέμα, αυτό της επιβολής του Τέλους Σύνδεσης Αποχέτευσης, που με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου επιβλήθηκε στους κατοίκους της πόλης των Γρεβενών. Θεωρώ αυτή μου την παρέμβαση δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση συνάμα, προσφορά στην αντικειμενική ενημέρωση του δημότη για όσα αποφασίζονται γι αυτόν, από αυτούς που καλούνται να χειριστούν τις τύχες του. Στην καλοπροαίρετη παρατήρηση, γιατί δεν κατέθεσα αυτές μου τις σκέψεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Γρεβενών ή στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω να πω, πως από κακή συγκυρία απουσίαζα και από τα δύο...την πρώτη φορά ευρισκόμενος για επαγγελματικούς λόγους εκτός Γρεβενών και τη δεύτερη σε προγραμματισμένες από καιρό διακοπές. Από την  άλλη, η κατάθεση απόψεων και κυρίως ο ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο σκοντάφτει πάντα στον ανελαστικό τρόπο, που αυτό λειτουργεί και κυρίως στην εμμονή του Δημάρχου να “κλείνει” αυτός όλα τα θέματα, αποφεύγοντας τις δευτερολογίες, άρα ουσιαστικά τον καθαρό και ανοιχτό διάλογο, που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές