Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ» ΑΝΘΡΩΠΕ… ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ… ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ

Του Γιώργου Νούτσου

Τα πολιτικά επιχειρήματα χάνουν σε δύναμη και αξιοπιστία, όταν κατηγοριοποιούνται και εντάσσονται στην φαρέτρα των κομματικών σχηματισμών και του πρόδηλου κομματικού συμφέροντος, καθώς χάνουν έτσι, την δομική και κάποιες φορές δικαιολογημένη δυναμική τους.

Σαν αποτέλεσμα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, απορρίπτονται και αποδομούνται, είτε γιατί το μήνυμα που εκπέμπουν δεν είναι αρεστό, είτε, γιατί ο τρόπος που αυτό εκφράζεται, δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη του στυγνού καταγγελτικού κομματικού λόγου.

Η δράση γεννά αντίδραση - το ίδιο όμως στείρα και αναποτελεσματική -   με την κοινωνία να μένει αενάως φαινομενικά απαθής, στην πράξη όμως, βαθύτατα προβληματισμένη

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος, αξιοποιώντας την τρέχουσα προεκλογική πολιτική συγκυρία…

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΟΤΑΝ Η ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΑΠΟΧΗ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΩΝ

Του Γιώργου Νούτσου

Το πλέον σημαντικό γεγονός, που σημάδεψε τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση στις 2 Ιουνίου 2019, υπήρξε η τεράστια αποχή που καταγράφηκε.

Δεν είναι σίγουρα Ελληνική πρωτοτυπία, δεν παύει όμως, να αποτυπώνει την παθογένεια, που σαν σαράκι κατατρώει τα σωθικά της πολύπαθης Ελληνικής κοινωνίας, των θεσμών της Αυτοδιοίκησης και φυσικά κι αυτού ακόμα του θεσμού της Δημοκρατίας μας.

Μπορεί να ακούγονται βαρύγδουπα και τετριμμένα τα προηγούμενα, όμως, ούτε το ένα, ούτε πολύ περισσότερο το άλλο, είναι.

Κι εξηγούμαι…

Όσο περισσότερο εκπροσωπείται ο πολίτης σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, τόσο πιο αντιπροσωπευτική είναι η εκφρασμένη βούληση μιας μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που επιθυμεί με την συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία να καθορίσει τις εξελίξεις.

Περισσότερα...

 
Δραστηριότητα - Αρθρα
AddThis Social Bookmark Button

ΘΕΣΗ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

Του Γιώργου Νούτσου

Η ώρα της ευθύνης για να επιλέξουμε σε ποιόν θα εμπιστευτούμε τη διοίκηση του Δήμου Γρεβενών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, φτάνει.

Η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη με την ψήφο των πολιτών καθοριστεί. Στις εκλογές της Κυριακής, μένει να επιλέξουμε τον Δήμαρχο μας, αφήνοντας πίσω, την, απόλυτα θεμιτή ένταση και ρητορική, του πρώτου γύρου των εκλογών.

Δύο οι επιλογές μας λοιπόν.

Γιώργος Δασταμάνης και Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Πρόσωπα με πολύχρονη παρουσία στα κοινά, με προσφορά, αλλά και λάθη, όπως είναι φυσικό και ανθρώπινο.

Δύο πολιτικοί με εκ διαμέτρου διαφορετικό προφίλ, χαρακτήρα, θυμικό και αντιδράσεις.

Με έργο και προσφορά μετρήσιμα, που εύκολα μπορούν να καθοδηγήσουν την κρίση των πολιτών.

Με φίλους και υποστηρικτές και οι δυο, που όμως είναι και δικοί μας φίλοι.

Έναν, παρά ταύτα, μπορούμε να επιλέξουμε κι αυτό έχουμε χρέος, να το κάνουμε με φωνή καθαρή και το χέρι στην καρδιά.

Προσωπικά, όπως πάντα πράττω, και αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να ακολουθήσω την μέση οδό. Θα πάρω σαφή θέση. Θα ενώσω δυνάμεις και θα καλέσω τους πιστούς μου φίλους της πρώτης Κυριακής, να συμπορευτούμε και μαζί να δώσουμε τη μάχη και αυτή τη φορά.

Πιστεύω, πως η στήριξη στον Γιώργο Δασταμάνη είναι μονόδρομος, αν θέλουμε με σύμπνοια και μεθοδικότητα να συνεχιστεί το έργο της ανάταξης στη λειτουργία του Δήμου μας και αν επιθυμούμε  την δημιουργική ανάπτυξη, μέσα από παρεμβάσεις, που ώριμες πια, θα σηματοδοτήσουν την πορεία του Δήμου Γρεβενών στα χρόνια που ακολουθούν, ανοίγοντας το παιχνίδι, βελτιώνοντας παθογένειες, ολοκληρώνοντας ότι την πρώτη πενταετία δεν πρόλαβε να γίνει.

Συμμετέχουμε λοιπόν ενεργά στις εκλογές της Κυριακής…

Στηρίζουμε Γιώργο Δασταμάνη.

 
Περισσότερα Άρθρα...
Επιλογές